Centru IT pentru copiii si tinerii din apartamente de tip familial din Sectorul 4 initiat de Asociatia Young Initiative

BUCURESTI - 14 mai 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Social

Asociatia Young Initiative anunta lansarea oficiala a proiectului Click&Know , dedicat inaugurarii unui centru IT pentru 90 de copii si tineri aflati in plasament in apartamentele de tip familial din Sectorul 4 din Capitala.

Centru IT pentru copiii si tinerii din apartamente de tip familial din Sectorul 4 initiat de Asociatia Young Initiative

Prin Click&Know, Asociatia isi propune sa ofere acces la mijloace informatice si instrumente digitale de invatare rezidentilor din apartamentele din cadrul Centrului Sf. Spiridon, aflat in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4 Bucuresti. Acestia vor avea acces permanent la calculatoarele din componenta centrului si vor beneficia de activitati saptamanale organizate de catre voluntarii Young Initiative.

Asociatia isi mai propune sa organizeze pentru beneficiarii proiectului workshop-uri educative, axate atat pe utilizarea calculatorului, utilizarea responsabila a Internetului, siguranta pe Internet, precum si activitati de sprijin educational, ajutor la teme, si invatare de limbi straine cu ajutorul calculatorului si nu numai, serbari si alte evenimente. Grupul-tinta principal al acestor activitati vor fi copiii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani din apartamentele arondate centrului.

Proiectul este realizat cu finantare din partea organizatiei Ateliere Fara Frontiere, in cadrul programului de granturi Assoclic, ce consta in oferirea de pack-uri informatice organizatiilor non-profit. Partenerul principal al proiectului este Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4, care a oferit si spatiul necesar centrului.

Asociatia Young Initiative continua astfel dezvoltarea programului sau socio-educational axat pe grupurile defavorizate de copii si tineri din Sectorul 4, din care mai fac parte proiectele „Punti catre cunoastere” si programul permanent de donatii, oferindu-le beneficiarilor acces la mijloace si instrumente moderne de invatare. Voluntarii asociatiei faciliteaza invatarea si le ofera suport educational si emotional beneficiarilor din proiecte , precum si sprijin pentru dezvoltarea abilitatilor de viata independenta.

 

Despre Asociatia Young Initiative

Asociaţia Young Initiative este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, înființată în anul 2009, care îşi propune să contribuie la dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor şi copiilor astfel încât aceştia să îşi poată croi o carieră care să corespundă potenţialului lor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-young-initiative/centru-it-pentru-copiii-si-tinerii-din-apartamente-de-tip-familial-din-sectorul-4-initiat-de-asociatia-young-initiative