Pe 22 iulie se lansează Centrul pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit, cu finanțare nerambursabilă

BUCURESTI - 15 iulie 2015

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Social, CSR

Asociația Young Initiative anunță lansarea Centrului pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit (CMON) în data de 22 iulie 2015, începând cu orele 16:00, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București.

poza_Centru

poza_Centru

 Sectorul nonprofit din România este încă la un nivel incipient în ceea ce privește educația managerială, ceea ce ne-a făcut ca împreună cu partenerii noștri ASE București și Federația VOLUM să creăm un pol de acțiune în acest sens. Prin intermediul Centrului ne dorim sa oferim atât oportunități educaționale de formare managerială, cât și instrumente practice și necesare în special ONG-urilor mici și medii. 

Răzvan Sassu, Președinte Asociația Young Initiative

Lansarea Centrului face parte din proiectul „Management sustenabil în sectorul nonprofit din România”, organizat de Asociația Young Initiative în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București și Federația VOLUM, cu un buget total de 60.220 euro asigurați cu sprijinul Granturilor Spațiului Economic European 2009-2014.

Proiectul își propune să sprijine ONG-urile românești în procesul acestora de profesionalizare managerială și sustenabilizare, oferind gratuit o serie de instrumente practice: prima bibliotecă ONG din România, spațiu gratuit și complet dotat pentru desfășurarea de evenimente, primul curs online în format inovator MOOC, cursuri și seminarii pe diverse teme de interes pentru sectorul nonprofit.

Evenimentul de lansare va avea loc în Aula Magna a ASE București, iar ulterior participanții se vor deplasa spre CMON (Str. Tache Ionescu nr. 11, Piața Romană, Clădirea Tache Ionescu a ASE București), cu următoarea agendă:

- 16:00 - 16:30 Sosirea și înregistrarea participanților

- 16:30 - 17:30 Prezentarea proiectului, Beneficiile Membrilor CMON, Rezultatele cercetării despre cursurile online în format MOOC, Prezentarea introductivă a cursului MOOC despre Managementul Sustenabil al unui ONG, intervenții invitați

- 17:30 - 18:00 Spațiu de interacțiune

- 18:30 - 19:30 Inaugurarea oficială a Centrului în sediul din Str. Tache Ionescu nr. 11 (5 min de Aula Magna).

Dat fiind că prin specificul său, CMON se adresează îndeosebi managerilor și liderilor de ONG, aceștia sunt așteptați să ia parte la conferința de lansare și să intre în comunitatea proiectului, bucurându-se o paletă largă de beneficii, după cum urmează:

- spațiul CMON se poate închiria în mod gratuit pentru ședințe și evenimente ale ONG-urilor;

- membrii pot participa la cele 6 cursuri de recrutare, selecție și managementul voluntarilor, plus 6 seminarii tematice de tip peer-to-peer learning;

- în iarna anului curent, se va lansa primul curs online inovativ în format MOOC cu tematica “Managementul sustenabil al organizației nonprofit”;

- prima bibliotecă ONG din București îi așteaptă pe doritori să răsfoiască cele peste 100 de titluri;

- serviciile CMON sunt gratuite;

- membrii au acces la o comunitate de manageri de ONG-uri din România, alături de care pot învăța, dezvolta parteneriate și noi colaborări;

Sunt așteptați să participe la eveniment atât membri ai societății civile, cât și reprezentanți ai instituțiilor publice sau mediului de afaceri interesați de dezvoltarea sectorului nonprofit, asigurându-se în acest fel un dialog multilateral.

Asociația Young Initiative va publica periodic informații referitoare la parcursul implementării proiectului pe site-ul proiectului www.management-ong.ro  și pe pagina de Facebook.

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Conţinutul acestui comunicat de presă nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor comunicatului de presă. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Despre Asociatia Young Initiative

Asociatia Young Initiative este o organizatie non-profit care le ofera copiilor si tinerilor instrumentele educationale necesare pentru a se dezvolta personal si profesional si pentru a putea contribui la construirea Romaniei de maine. Lucram atat cu tineri din medii foarte diverse, cat si cu copii abuzati, abandonati si neglijati.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-young-initiative/pe-22-iulie-se-lanseaza-centrul-pentru-managementul-organiza-iilor-nonprofit-cu-finan-are-nerambursabila