Nuclearelectrica deschide uși către cunoașterea energiei nucleare pentru copii

BUCURESTI - 23 aprilie 2024

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, CSR

Nuclearelectrica, unicul producător de energie de nucleară din România, și desenul animat educativ "Aventurile lui LittleEdu", proiect al Asociației YouStars Events, anunță cu bucurie o nouă colaborare, care va contribui la creșterea înțelegerii profunde a energiei nucleare în rândul copiilor de toate vârstele.

Ce este energia nucleara?

Ce este energia nucleara?

Această colaborare își propune să ofere o perspectivă accesibilă și captivantă asupra energiei nucleare prin intermediul aventurilor pline de curiozitate ale personajului LittleEdu. Desenul animat va explora întrebări importante precum "Ce este energia nucleară?", "Care este impactul energiei nucleare asupra mediului?" și "Cum putem să reducem emisiile de CO2?". Acest demers educativ vine în întâmpinarea nevoii de informații corecte și accesibile pentru copiii de astăzi, contribuind astfel la formarea unei viziuni mai cuprinzătoare asupra lumii lor și a viitorului pe care îl construiesc.

Viziunea Nuclearelectrica este să construiască un viitor durabil pentru generația de mâine, iar una dintre valorile companiei este „empatie și responsablitate”. Platforma de responsabilitate socială „Nucleu de bine” este construită pornind de la acestea și reflectă angajamentul companiei pentru sprijinirea comunităților în care activează. 

În acest context, parteneriatul dintre Nuclearelectrica și "Aventurile lui LittleEdu" reflectă intenția de a contribui împreună la educația generațiilor viitoare și la conștientizarea beneficiilor energiei nucleare, care este o sursă de energie curată, sigură și fiabilă. 

Episoade din seria "Aventurile lui LittleEdu", au fost finanțate în cadrul selecției de proiecte CSR și implicare în comunitatea “Nucleu De Bine”, platforma de responsabilitate socială a companiei. În cadrul concursului de proiecte au fost selectate și sponsorizate campanii CSR din domenii strategice pentru companie: educație, sănătate și protecția mediului, având prioritate proiecte din zonele în care compania își desfășoară activitatea (Județul Constanța: Cernavodă, Județul Argeș: Mioveni și Pitești, Județul Dâmbovița: Târgoviște și Doicești, Județul Brașov: Feldioara).

Proiectul educațional "Aventurile lui LittleEdu" explică prin materiale video, pe înțelesul copiilor din școala primară, beneficiile energiei nucleare, o sursă sigură și curată de energie.

Prin intermediul acestui parteneriat, Nuclearelectrica și "Aventurile lui LittleEdu" vor lucra împreună pentru a dezvolta conținut educațional de calitate, care va fi distribuit copiilor într-un mod interactiv și distractiv. Scopul final este de a ajuta copiii și tinerii să înțeleagă complexitatea energiei nucleare și beneficiile acesteia asupra mediului și societății, într-un mod adaptat vârstei și nivelului lor de înțelegere.

Această colaborare reprezintă o oportunitate valoroasă de a deschide discuții constructive și de a contribui la educarea generațiilor viitoare, pentru a construi un viitor mai bun și mai sustenabil pentru toți.

Vezi toate episoadele - https://www.youtube.com/@AventurileluiLittleEdu

### Despre Nuclearelectrica

Nuclearelectrica este compania națională românească producătoare de energie electrică, termică și combustibil nuclear. 

SNN deține doua sucursale: sucursala CNE Cernavodă, care operează două unități nucleare CANDU, care sunt două dintre cele mai performante unități dintre cele peste 400 de centrale nucleare din lume, și sucursala FCN Pitești, fabrica de combustibil nuclear. 

Nuclearelectrica are un rol major la nivel național, contribuind cu peste 20% din energia nucleară la producția totală de energie și cu 33% la producția totală de energie fără CO2 din România.

Platforma de responsabiltiate „Nucleu de bine” vizează proiecte și beneficiari ale căror nevoi de finanțare se încadrează în domeniile medical, educațional și mediu, având prioritate proiecte din zonele în care compania își desfășoară activitatea. 

În perioada 2019-2023, Nuclearelectrica a susținut 240 de proiecte de implicare în comunitate, având un impact anual între 5 și 10 milioane de români.

Despre Asociatia YouStars Events

Noi, Asociația YouStars ne-am angajat să deschidem ușile către cunoaștere pentru fiecare copil, indiferent de circumstanțele sale. Fiecare pas mic pe care îl facem pentru a promova accesul la educație, ajută la construirea unui mediu în care fiecare copil are șansa de a-și atinge potențialul maxim și de a-și crea propria cale spre succes.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-youstars-events/nuclearelectrica-deschide-usi-catre-cunoasterea-energiei-nucleare-pentru-copii