Invitatie la spectacol de Tango - “Tentation Tango”

BUCURESTI - 12 mai 2016

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Teatrul EXCELSIOR va invita pe data de 18 mai, 3 iunie si 9 iunie la ora 20.00 la spectacolul “Tentation Tango ”, spectacol regizat si coregrafiat de Andreea Tanasescu .

Afisul spectacolului

Afisul spectacolului

Teatrul EXCELSIOR va invita in zilele de 18 mai, 3 iunie si 9 iunie, la ora 20.00, la spectacolul  Tentation Tango”, spectacol regizat si coregrafiat de Andreea Tanasescu.

Tentation Tango” este un spectacol senzual, vibrant, ce porneste de la cele mai moderne modalitati de expresie din zona tango-ului argentinian combinate spectaculos, cu tehnici de dans contemporan. Este un spectacol tonic, pentru un public dornic sa petreaca o ora in compania unor tineri balerini profesionisti. “Tango tentation” este o suita de duete, trio-uri si numere de ansamblu, minutios realizate de catre coregrafa Andreea Tanasescu in culori vii si tablouri vizuale inedite. Cei noua dansatori isi traiesc povestile de dragoste trecand printr-o gama de emotii si sentimente analizate ca sub o lupa de coregrafa, penduland intre tristete, bucurie, melancolie, dor, furie, pasiune, tandrete. Ritmurile dansului sunt pregnante, trairile vii, extensie perfecta a muzicii de Piazzolla, atat de bine orchestrata de miscarea coregrafica. Tinerii dansatori sunt dansatori profesionisti si elevi ai liceului de Coregrafie Floria Capsali, Bucuresti: Florin Tanase, Diana Chira, Razvan Stoian, Anuka Levanovici, Andrew Lupu, Daniel Golita, Hermina Dohoratiu, Teodora Velescu, Ioana Iarina, Radu. Costumele poarta semnatura designerului Dana Fries. Spectacolul s-a realizat cu aportul creativ al echipei de proiect printr-un porgram derulat de Asociatia “A&A Associated Artist: “Dance Lab/ Coregraphique reserche”, (program realizat cu ajutorul A.F.C.N.)

Despre asociatie culturala

Andreea Tanasecu este coregraf, lector, univ.dr., manager proiecte culturale, cercetator in dans/muzica. Absolva studiile Liceului National de Balet Floria Capsali, Bucuresti, continua cu licenta in Artele Spectacolului la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica, Bucuresti- ca sef promotie-. Absolva studiile de coregrafie de la Paris- la Universitatea Saint Denis- Paris VIII, unde obtine licenta si masterul in Artele spectacolului. La Paris lucreaza cu coregrafi si cercetatori in dans precum: Isabelle Launay, Simon Hecquet, Isabelle Ginot, Gian Franco Vinay, Itzig Galili, Pascale Hubin, Karine Saporta, Rusell Maliphant, Bouver-Obadia. Devine membru in comisia de evaluare a operelor artistice a Centrului Pompidou, Paris. Obtine doctoratul in muzica si coregrafie la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti si postdoctoratul in muzica si coregrafie prin programul MIDAS-Bucuresti. Ca si coregraf realizeza numeroase creatii in tara si strainatate (aprox 40 de lucrari, creatii proprii si aprox 200 evenimente in tara si strainatate), in formule diferite: pentru festivaluri de dans contemporan, pentru gale de balet, in cadrul unor prestigioase institutii precum: Opera Nationala Bucuresti, Teatrul Odeon, Teatrul Bulandra, Teatrul Notarra, Teatrul National- Bucuresti, Teatrul Radu Stanca, Sibiu, Teatrul Jean Pierre Perreault si Studio 303, Montreal, Canada, Teatrul College de la Salle Avignon, Franta, etc…Obtine premii importante in domeniul coregrafic precum: premiul si bursa UNESCO pentru coregrafie, distinctia Amadeus pentru tinere talente, bursa acordata de Fundatia Trois, Luxemburg, Marele premiu in cadrul Galei Teatrului Tanar, bursa acordata de Ministerul Culturii la Bratislava si Paris, premiul I la concursul international de coregrafie ‘Eurodans’ Iasi. Dintre spectacolele realizate pentru teatre din Bucuresti enumeram: ‘Exil in pamantul uitarii’, 2013 pentru Teatrul Evreiesc de Stat, Bucuresti, Dublu/Joc (2012), Teatrul Bulandra, Bucuresti, Ritual de seductie 2012, Teatrul Tanase, Bucuresti, Tentatia Sf Anton, 2011, Teatrul National Bucuresti, ‘Light&Shadow’, Opera Nationala, Bucuresti.

Taguri: teatrutangoexcelsiortanasescu
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatie-culturala/invitatie-la-spectacol-de-tango-tentation-tango