Colaborare ASPAPLAST - EuPC (European Plastics Convertors)

BUCURESTI - 2 aprilie 2007

Comunicat tip General in Industrie

In cadrul activitatilor pe care organizatia patronala ASPAPLAST (Asociatia Patronala a Prelucratorilor de Mase Plastice din Romania) le desfasoara in directia cresterii competitivitatii firmelor membre, in perioada 28-29.03.2007 a avut loc la Brasov intalnirea cu domnul Alexandre Dangis, director executiv EuPC (European Plastic Convertors), federatie internationala cu sediul la Bruxelles.

EuPC are in prezent peste 50.000 de membri, asociatii profesionale aflate in tarile UE si are ca obiect principal de activitate, realizarea unei legaturi intre mediul de afaceri cu activitate in domeniul industriei maselor plastice si serviciile de specialitate ale Comisiei Europene, desfasurand o activitate de succes in sustinerea unor pozitii de importanta pentru industrie, ca si in realizarea unei informari si pregatiri eficiente a mediului de afaceri fata de legislatia europeana in domeniu.

Cu ocazia intalnirii, s-a discutat despre legislatia REACH – relevanta pentru domeniu, masuri de aparare comerciala puse la dispozitie de Comisia Europeana, elemente privind utilizarea PVC si aspecte importante privind reciclarea.

Acestea constituie linii importante de viitor pentru firmele din domeniul maselor plastice, ca urmare a calitatii de membru a UE a Romaniei.

De asemenea, s-au stabilit directii concrete de colaborare in viitor intre ASPAPLAST si EuPC.

Materialul prezentat poate fi pus la dispozitia firmelor care doresc sa devina membri ASPAPLAST.

Despre ASPAPLAST - Asociatia Patronala a Prelucratorilor de Mase Plastice din Romania

- ASPAPLAST – Asociatia Patronala a Prelucratorilor de Mase Plastice din Romania are 59 membri, companii private care prelucreaza peste 65% din materialele plastice din Romania, cu o cifra totala de afaceri de aproximativ 100 milioane Euro
- ASPAPLAST este unica asociatie din aceasta industrie, la care poate adera orice firma din tara care isi desfasoara activitatea in domeniul maselor plastice
- Asociatia reprezinta interesele profesionale ale prelucratorilor de mase plastice, actionand totodata ca o interfata pentru membri sai, urmareste dezvoltarea productiei si furnizeaza membrilor sai date statistice actualizate din domeniu
- ASPAPLAST – este membru asociat al EuPC (Confederatia Europeana a Prelucratorilor de Mase Plastice) si membru PlasticsEurope-Mediterranean Cluster. Este de asemenea membru afiliat Fepachim (Federatia Patronala din Industria Chimica si Petrochimica), membru CCIB, ADER si UGIR-1903. Din anul 2003 este membru permanent al CCIR.

ASPAPLAST-Asociatia Patronala a Prelucratorilor de Mase Plastice
Bd-ul 1 Mai 51-55, sector 6, 061629, Bucuresti, Romania
Tel: +4021-413 76 81, +4021-413 07 45; Fax : +4021-413 14 29
E-mail : office@aspaplast.ro ; www.aspaplast.ro