Pe 29 martie ai Ora Pamantului

BUCURESTI - 25 martie 2008

Comunicat tip General in Social

ASTROCLUBUL BUCUREŞTI şi Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” vă învită să vă alăturaţi mişcării internaţionale numite Ora Pământului. Pe 29 martie, începând cu ora 20,00 locuitori ai oraşelor de pe întreg mapamondul îşi vor închide luminile. Scopul acţiunii este de a atrage atenţia asupra problemelor pe care oamenii le provoacă planetei lor.

Pe 31 martie 2007, 2,2 milioane de persoane şi 2100 de companii din Sidney şi-au închis luminile timp de o oră- Ora Pămantului. Acest efort comun enorm a redus consumul energetic al oraşului Sidney cu 10,2 % pentru o oră, efectul echivalent al înlăturării a 48 000 de maşini de pe străzi pentru o oră.
Odată cu iniţiativa unor puncte emblematice din Sidney precum Podul Harbour şi Opera, lumea a realizat existenţa pericolului ce ameninţă mediul nostru înconjurător.

Inspiraţi de efortul locuitoriilor din Sidney, numeroase oraşe de pe glob precum Sidney, Toronto, Chicago, Tel Aviv, Copenhaga s-au afiliat acţiunii din 2008, transformând un eveniment simbolic într-o mişcare globală.

Despre Asroclubul Bucuresti

Astroclubul Bucureşti este organizaţia astronomilor amatori din Bucureşti cu o tradiţie de aproape 40 de ani. Clubul reuneşte pasionaţi de astronomie de toate vârstele. AB promovează astronomia prin ieşiri în parcuri, vizite la licee şi şcoli, editarea revistei VEGA, organizarea taberei Lyra şi prin susţinerea cursului de astronomie în colaborare cu Observatorul Astronomic.

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” este singurul observator deschis publicului din capitală. Se află situat pe bulevardul Lascăr Catargiu, nr 21, între Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei.

Mai multe detalii găsiţi la:
www.earthhour.org
www.astroclubul.ro
www.astro-urseanu.ro

astroclubul@yahoo.com