Astral Telecom lanseaza Astral Digital si se pregateste pentru Pay per View Astral Digital, singura solutie de televiziune digitala prin cablu din Romania

BUCURESTI - 21 aprilie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Astral Telecom, cel mai important furnizor national de servicii integrate de comunicatii electronice din Romania, anunta lansarea serviciului de televiziune digitala Astral Digital. Astral Digital se adreseaza pentru inceput doar clientilor de servicii de televiziune prin cablu Astral din Bucuresti si cuprinde patru pachete optionale, suplimentare ofertei existente in acest moment. Astral Digital reprezinta o premiera pe piata serviciilor de televiziune prin cablu din Romania si va fi lansat in cadrul CERF 2005.

„Romania este una din putinele tari din Europa in care coexista o diversitate absolut remarcabila de tehnologii de ultima generatie dezvoltate la nivel international si implementate cu succes aici, la nivel national. Compania Astral se poate mandri ca se afla in acest moment printre promotorii celor mai de succes tehnologii existente in acest moment in domeniul comunicatiilor electronice din Romania. Alaturi de aplicatiile de telefonie pe tehnologie IP, pe care le-am lansat in urma cu aproximativ doi ani, oferim acum o solutie moderna, inovativa de televiziune digitala. Si cand spun cea mai avansata ma gandesc la multiplele beneficii prezente si viitoare pe care aceasta tehnologie o aduce consumatorilor si in egala masura societatii romanesti. Compania Astral este si va ramane in continuare o companie care investeste pentru viitor, pentru viitorul clientilor si partenerilor de afaceri si al societatii din care face parte” declara Aurel Costea, Director General Astral Telecom.

„Astral Digital este rezultatul unei revolutii absolut remarcabile la nivelul industriei audiovizuale din Romania si, in egala masura, amprenta unui stil nou de viata care pune accent pe libertatea de alegere, pe interactivitate, pe diversitatea optiunilor, pe calitatea si fiabilitatea de inalta clasa a tehnologiilor promovate, pe cunoastere si entertainment la un nivel deosebit de ridicat:

patru tipuri de pachete de programe diversificate din punct de vedere al continutului informational;
posibilitatea optiunii atat pentru pachetul de servicii de televiziune in sistem analogic, cat si pentru pachetul de servicii de televiziune in sistem digital;
optiunea trecerii de la un pachet digital la altul se realizeaza direct din centrala Astral, fara a mai fi nevoie de deplasarea unui operator la client acasa;
accesul instant la un ghid TV electronic, direct pe ecranul TV, care poate inlocui ghidul clasic, tiparit;
optiunea unei prezentari in timp real a tuturor programele transmise digital in momentul accesarii ghidului TV;
folosirea unui set-top box performant, flexibil si facil din punct de vedere al utilizatorului, care face legatura intre head-end-ul Astral si televizorul clientului si care gestioneaza programele transmise digital;atat head-end-ul cat si set top box-ul reprezinta o solutie furnizata integral de unul dintre cei mai cunoscuti furnizori, Scientific Atlanta, USA;
cea mai avantajoasa oferta din punct de vedere al pretului, al calitatii furnizate si al numarul de programe TV oferite clientilor nostri.

Atat tehnologia implementata de Astral cat si pachetele de programe si beneficiile oferite sunt create sa evolueze o data cu cerintele clientilor companiei. Astral Digital este un produs creat special pentru a oferi cele mai perfomante solutii tehnologice pentru casa clientilor nostri. Prin urmare este o solutie creata sa evolueze, ca si compania care a dezvoltat-o. Intentionam ca cel tarziu pana la sfarsitul lunii iulie 2005 produsul sa fie implementat in cel putin 12 alte mari orase din Romania”...declara Anda Manza, Director Marketing si Vanzari CATV, Astral Telecom.

Astral Digital este un produs modern creat special pentru a aduce plus valoare si rezultate remarcabile in viitor. Este o solutie pentru un nou stil de viata si prin urmare se pliaza extrem de bine pe nevoia de libertate si diversitate a romanilor.

Astral Digital este o solutie a viitorului care deschide o noua generatie de servicii de divertisment prin posibilitatile de dezvoltare pe care le inglobeaza:

ofera posibilitatea introducerii de canale noi, aditionale, in functie de evolutia pietei si cerintele viitoare ale clientilor;
creste libertatea de alegere a programelor TV;
elimina diferentele de ofertare la nivel national;
ofera o calitate impecabila a imaginii si sunetului;
permite introducerea serviciilor de pay per view / event;

Despre Astral Telecom

Despre Astral Telecom S.A.

Astral Telecom S.A. este in prezent unul dintre cei mai importanti furnizori nationali de servicii integrate de comunicatii electronice din Romania.

Infiintata in 1993 ca furnizor local de servicii de televiziune prin cablu, intr-unul din cele mai importante centre istorice si culturale ale Transilvaniei – Cluj Napoca, Astral Telecom si-a dezvoltat si extins cu succes portofoliul de servicii. La inceputul anului 2005 Astral Telecom beneficiaza de o puternica prezenta la nivel national, furnizand servicii de televiziune prin cablu in peste 800.000 de locuinte din peste 160 localitati, servicii de Internet si transmisii de date in peste 35 din cele mai importante judete ale tarii precum si servicii de telefonie fixa IP. Astral a fost primul operator alternativ de telefonie fixa care a semnat in 2003 acorduri de interconectare cu Romtelecom si cu operatorii GSM 900 Connex, Orange si de curand cu RDS si Zapp.

Portofoliul de servicii include:

Televiziune prin cablu si servicii de difuzare de publicitate pe canalul propriu TV, Astral CATV;
Acces Internet si transmisii de date :
Produsele Astral BroadBand, Astral OnLine si Astral DialUp oferite prin medii de transmisie in banda larga: cablu TV, fibra optica, unde radio sau linii comutate si inchiriate;
Servicii preplatite de acces la telefonie internationala si Internet: Astral Card;
Servicii Web: Publicitate on-line, Solutii de gazduire, Dezvoltare de aplicatii si site-uri
Servicii de Telefonie Fixa, Astral TeleFix.

Clienti importanti:

Ambasada Statelor Unite ale Americii, Ministerul Informatiilor Publice, IGP, RoEduNet, Ministerul Sanatatii si Familiei, Ministerul Public (Parchetul General al Romaniei) Electrica SA, Filiala Muntenia Nord, Banca Transilvania, Universitatea Babes Bolyai Cluj-Napoca, Adevarul, Romania Libera, Trustul de Presa National, Hyundai Auto, SC UNITA.

Cornelia Gusa, PR Manager – Astral Telecom

Tel/fax 320 92 03
comunicare@astral.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/astral-telecom/astral-telecom-lanseaza-astral-digital-si-se-pregateste-pentru-pay-per-viewastral-digital-singura-solutie-de-televiziune-digitala-prin-cablu-din-romania