SERVICII DSL DE LA ASTRAL TELECOM Astral Telecom anunta semnarea acordului de acces neconditionat la bucla locala a Romtelecom

BUCURESTI - 27 iulie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Astral Telecom anunta semnarea acordului de acces neconditionat la bucla locala a Romtelecom. In urma semnarii acestui acord cel mai important furnizor de servicii de comunicatii electronice fixe din Romania, Astral Telecom, in cadrul legal referitor la accesul neconditionat la bucla locala, va promova, pe langa tehnologiile prezente in actualul portofoliu si platformele xDSL.

SERVICII DSL DE LA ASTRAL TELECOM  Astral Telecom anunta semnarea acordului de acces neconditionat la bucla locala a Romtelecom

„Cu Romtelecom am avut o colaborare as putea spune excelenta in conditiile in care am gasit in managementul companiei deschiderea, flexibilitatea si profesionalismul necesar pentru crearea premizelor de care avem nevoie pentru a ne desfasura activitatea. Am fost primul operator alternativ de servicii de telefonie fixa care a semnat acordul de interconectare cu Romtelecom in 2003 si acum, la doar doi ani diferenta, ne aflam printre primele companii care semneaza acordul de acces neconditionat la bucla locala.

Semnarea acestui acord ne permite extinderea operatiunilor comerciale oriunde in tara pentru a ne lansa serviciile de Internet, Date si Telefonie. Astfel Bucuresti, Timisoara, Arad, Sibiu, Oradea si Brasov sunt primele localitati in care vom lansa serviciile de Internet, Date si Telefonie pe suport xDSL. Persoanele fizice si juridice aflate pana acum in afara zonelor acoperite de reteaua „traditionala” HFC a Astral Telecom vor putea beneficia de aceste servicii pana la sfarsitul acestui an. In strategia de dezvoltare curenta vizam o crestere aditionala anuala a numarului de clienti de cel putin 10% in urma lansarii comerciale a serviciilor bazate pe platforme xDSL. In acest moment ne concentram asupra crearii capacitatilor tehnice necesare oferirii unor servicii cel putin comparabile din punct de vedere calitativ cu cele pe care le oferim momentan in retelele noastre metropolitane HFC” declara Dinu Malacopol, CEO, Internet, Date si Telefonie, Astral Telecom.

Despre Astral Telecom

Astral Telecom S.A. este in prezent unul dintre cei mai importanti furnizori nationali de servicii integrate de comunicatii electronice din Romania.

Infiintata in 1993 ca furnizor local de servicii de televiziune prin cablu, intr-unul din cele mai importante centre istorice si culturale ale Transilvaniei – Cluj Napoca, Astral Telecom si-a dezvoltat si extins cu succes portofoliul de servicii. La inceputul anului 2005 Astral Telecom beneficiaza de o puternica prezenta la nivel national, furnizand servicii de televiziune prin cablu in peste 890.000 de locuinte din peste 170 localitati, servicii de Internet si transmisii de date in peste 100 de localitati precum si servicii de telefonie fixa IP. Astral a fost primul operator alternativ de telefonie fixa care a semnat in 2003 acorduri de interconectare cu Romtelecom si cu operatorii GSM 900 Connex si Orange. Ulterior, Astral Telecom a semnat acorduri de interconectare si cu RDS si Zapp.

Portofoliul de servicii include:

Televiziune prin cablu si servicii de difuzare de publicitate pe canalul propriu TV, Astral CATV;
Acces Internet si transmisii de date :
Produsele Astral BroadBand, Astral OnLine si Astral DialUp oferite prin medii de transmisie in banda larga: cablu TV, fibra optica, unde radio sau linii comutate si inchiriate;
Servicii preplatite de acces la telefonie internationala si Internet: Astral Card;
Servicii Web: Publicitate on-line, Solutii de gazduire, Dezvoltare de aplicatii si site-uri;
Servicii de Telefonie Fixa, Astral TeleFix.

Cornelia Gusa, PR Manager – Astral Telecom
320 92 03, 031 1000 114
comunicare@astral.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/astral-telecom/servicii-dsl-de-la-astral-telecomastral-telecom-anunta-semnarea-acordului-de-acces-neconditionat-la-bucla-locala-a-romtelecom