Elemente de psihologie in web design

BUCURESTI - 24 aprilie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Care sunt solutiile de web design bazate pe elemente de psihologie si comportamentul consumatorului - afla parerile specialistilor

Web site-urile utilizate de companii au un scop foarte bine definit, si anume cresterea vanzarilor. De aceea o agentie de web design cu experienta va utiliza elemente care sa faciliteze interactiunea utilizatorului sau vizitatorului cu pagina web, astfel incat sa poata influenta deciziile consumatorului intr-o anumita directie.

Ce criterii ar trebui sa foloseasca o agentie de web design in crearea unui web site? Iata cateva dintre ele:

    Construirea si pastrarea increderii

Oricat de necesare sunt datele personale, sau oricat de renumit ar fi un website in materie de securitate, cu totii avem o reticenta atunci cand trebuie sa furnizam date personale. O modalitate prin care puteti castiga increderea utilizatorului este crearea unui cont – in momentul in care toata experienta interactionarii cu website-ul capata o nuanta personala printr-un cont personal, si gradul de incredere creste.

    Utilizarea unor modele familiare, intuitive si usor de recunoscut

Suntem niste creaturi ale obisnuintei, rutina si familiarul ne creaza un sentiment de liniste si confort. Din acest motiv care are la baza principii psihologice o agentie de web design ar trebui sa opteze pentru elemente ce le sunt familiare utilizatorilor, fara insa a pierde nota de originalitate si noutate pe care orice website de calitate ar trebui sa o aiba.

    Pagini aerisite si elemente care sa capteze atentia pe fiecare pagina

Acestea sunt numai cateva dintre telurile pe care orice web designer ar trebui sa le aiba in momentul in care concepe site-ul, si sigur ca toti ne dorim ca informatia sa fie cat mai accesibila, concisa si utila utilizatorului. Realitatea este insa ca acest deziderat se atinge dupa studierea reactiei vizitatorilor, pentru ca nu intotdeauna “teoria” poate sa prevada in mod corect reactia utilizatorului.

    Crearea unui brand coerent

Sfatul unei agentii de web design cu experienta poate fi nepretuit atunci cand businessul este la inceput si se doreste crearea unui brand care sa reziste in timp si care sa aduca valoare produselor. Nu este de neglijat nici conceptul de re-branding, atunci cand solutia deja aflata in uz nu mai da rezultatele dorite sau se simte nevoia unei schimbari. Vizitatorul se asteapta sa gaseasca elementele definitorii ale imaginii companiei atunci cand acceseaza un website, poate chiar sa aiba un element pe care sa il recunoasca din promovarea offline a respectivei companii. Chiar daca sunt elemente mici, poate la prima vedere nesemnificative, este foarte importanta corelarea promovarii online cu cea offline, si aici ne referim la culori, logo-uri, forme si chiar fonturi specifice.

    Utilizarea adecvata a culorilor

In acest domeniu exista nenumarate studii care pot fi folosite in alegerea culorilor pentru designul web, studii care coreleaza tipul de produse vandute cu varsta, sexul, si chiar cultura. Astfel ca in alegerea designului pentru website-ul businessului intra extrem de multe variabile, in functie de publicul tinta, zona geografica vizata (diferentele in materie de preferinte cromatice sunt uimitoare intre asiatici si europeni, de exemplu),  tipul de produse sau servicii ce sunt comercializate, grupa de varsta a publicului de vizitatori tinta, etc, iar o agentie de web design va poate ajuta sa luati deciziile corecte.

 

AtelierWeb .ro va recomanda specialistii sai in materie de web design si nu numai, astfel incat de la primul pas al promovarii businessului in mediul online putem sa va putem indruma si ajuta prin experienta si profesionalism.

Despre Atelier WEB

Agentie Web Design - AtelierWeb.ro
Stim cat e de important sa fii reprezentat in mediul online! Mai mult, in zilele acestea, in care totul e doar la un click distanta, daca nu ai un site web de prezentare a afacerii tale, risti sa nu fi cautat de nimeni! Atelier Web este o agentie de web design a carei obiectiv este sa ofere serviciile profesionale de care ai nevoie pentru a fi nu numai prezent dar si cautat in mediul online!