Fabrica ZF din Timișoara aniversează 18 ani de activitate

Timisoara - 6 aprilie 2022

Comunicat tip General in Auto, Industrie, Tehnologie

• Compania se remarcă prin rezultatele obținute de-a lungul anilor privind calitatea, fiind câștigătoare a mai multor premii de Calitate în cadrul ZF Group.
• Numărul angajaților a evoluat de la 100 de oameni (în 2004) la peste 2800 în prezent

18 ani de activitate in Timisoara a fabricii ZF

18 ani de activitate in Timisoara a fabricii ZF

 Deși ultimii ani au adus provocări noi, am reușit împreună să ne adaptăm, să mergem mai departe și chiar să ne atingem obiectivele pe partea de calitate. Pentru acestea și pentru primii 18 ani de activitate aș vrea să le mulțumesc tuturor celor peste 2800 de colegi care fac astăzi parte din echipa noastră. 

Cornel HUZĂU, manager al fabricii ZF Timișoara

Fabrica ZF aniversează 18 ani de activitate. Înființată în 2004 ca TRW Automotive Safety Systems, fabrica este parte a ZF Group din anul 2015.

TRW Automotive Safety Systems și-a început activitatea la Timișoara în anul 2004, cu procesele de îmbrăcare a scheletului volanului în spumă poliuretanică și în piele. Odată cu începerea procesului de turnare a scheletului volanului, fabrica a realizat produse integrate. Din anul 2006 demarează și producția de module pentru airbag -uri.

Dezvoltarea a continuat prin deschiderea fabricilor satelit responsabile de procesele tehnice de pre-cusut și îmbrăcare în piele: Oravița (2007), Lupeni (2008) și Marghita (2011). Odată cu deschiderea acestor noi locații, a crescut și numărul angajaților de la 100, numărul inițial, la peste 2800 astăzi.

Focus pe calitate și oameni. De-a lungul celor 18 ani de activitate fabrica a fost mereu preocupată de calitatea proceselor și produselor dezvoltate în locația din Timișoara, str. Măcin. De altfel, aniversarea este marcată de două noi premii pe partea de calitate pe care aceasta le-a câștigat recent: Cea mai bună fabrică Airbag și Cea mai bună echipă de calitate în anul 2021. Distincțiile se oferă anual la nivelul Diviziei R ( Passive Safety Technology / Sisteme de Siguranță Pasivă), începând cu anul 2017, pentru cele mai bune realizări pe partea de calitate.

“Deși ultimii ani au adus provocări noi, am reușit împreună să ne adaptăm, să mergem mai departe și chiar să ne atingem obiectivele pe partea de calitate. Pentru acestea și pentru primii 18 ani de activitate aș vrea să le mulțumesc tuturor celor peste 2800 de colegi care fac astăzi parte din echipa noastră”, a declarat Cornel HUZĂU, manager al fabricii ZF Timișoara.

De-a lungul celor 18 ani de activitate compania, dar și angajații săi, s-au implicat permanent în sprijinirea unor proiecte ale comunității. Printre cele mai recente se numără acțiuni precum Solidari împotriva Covid-19, Oxigen Pentru Timișoara, Timișoara pentru Ucraina.

Siguranța vehiculului la ZF

ZF este unul dintre cei mai importanți furnizori de tehnologie în ceea ce privește siguranța activă și pasivă pentru industria auto. Sistemele moderne de reținere, cum ar fi centurile de siguranță și airbag-urile, aduc o contribuție semnificativă la o mai bună protecție a ocupanților. Reducerea numărului de răniți grav și a deceselor în traficul rutier este obiectivul strategiei ZF Vision Zero.

Tehnologia de siguranță pasivă de la ZF poate contribui la reducerea consecințelor accidentului pentru pasageri și ceilalți participanți la trafic. Centurile de siguranță și airbag-urile se comportă ca un sistem unitar coordonat în mașinile moderne. Centurile de siguranță ajută la menținerea ocupantului în poziția corectă de ședere, iar airbag-ul formează un tampon de salvare între șofer și volan , de exemplu.

Contact Presă:

Marta Surowiec, Corporate Communications Eastern Europe, Tel.+48 7541 77-7925, email: marta.surowiec@zf.com

 

Despre ZF

ZF este o companie de tehnologie la nivel global, care furnizează sisteme pentru autoturisme, vehicule comerciale și tehnologie industrială, care fac posibilă generația următoare a mobilității. ZF permite vehiculelor să vadă, să gândească și să acționeze. În cele patru domenii tehnologice privind controlul mișcării vehiculelor, a siguranței integrate, a conducerii automate și a mobilității electrice, ZF oferă soluții complete în materie de produse și software atît pentru producătorii de vehicule consacrați, cât și pentru furnizorii de servicii de transport și mobilitate în curs de dezvoltare. ZF electrifică o gamă largă de tipuri de vehicule. Cu produsele sale, compania contribuie la reducerea emisiilor, la protejarea climei și la creșterea mobilității în siguranță.

Cu aproximativ 157,500 de angajați în întreaga lume, ZF a raportat vânzări în valoare de 38.3 miliarde € în anul fiscal 2021. Compania își desfășoară activitatea în 188 unități de producție din 31 de țări.

 În România, ZF are peste 5,000 de angajați în 5 locații (Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni, Marghita). Printre ele se numără și ZF R&D Tech Center din Timișoara, unde lucrează aproximativ 200 de ingineri, iar numărul lor este în continuă creștere. ZF R&D Tech Center din Timișoara va deveni un hub major în activitatea de cercetare și dezvoltare la nivel global al ZF Group.

 

Pentru mai multe informații pentru presă și fotografii, vă rugăm vizitați: www.zf.com/romania