Hamilton Central Europe a inaugurat noul sediu din România

Timisoara - 6 noiembrie 2015

Comunicat tip General in Industrie, Sanatate, Stiinta / Cercetare

Astăzi, 6 noiembrie 2015, Hamilton Central Europe a inaugurat noul sediu din România, a doua țară din Europa, după Elveția, în care Compania Hamilton desfășoară activități de producție. Deschiderea noului sediu, situat în localitatea Giarmata din județul Timiș, DJ 691 nr. Km 8 + 390 m dreapta, marchează extinderea companiei în România, atât ca arie de producție și gamă de produse, cât și ca număr de angajați.

Seringi cu microlitru Hamilton Central Europe

Seringi cu microlitru Hamilton Central Europe

În România, Compania Hamilton și-a început activitatea prin producția de componente destinate seringilor cu microlitru - folosite exclusiv în laboratoarele de cercetare pentru precizia măsurării și pipetării în gama microlitrilor - în anul 2013, în Timișoara. Odată cu deschiderea acestui sediu, România a devenit a doua țară din Europa, după Elveția, în care Compania Hamilton desfășoară activități de producție. De altfel, Compania Hamilton este și singura companie din țară specializată în producția de componente destinate seringilor cu microlitru.

Prin producția gamei de seringi cu microlitru în noul sediu din România, Hamilton Central Europe dorește să continue perpetuarea calității, mentalității și tradiției elvețiene, de aici, în întreaga lume. Astfel că, la inaugurarea noului sediu, la care au fost prezenți și Wieland Andreas (CEO Hamilton, Hamilton Bonaduz AG/ Hamilton Medical AG) și Calouri Patrick (Vice President Lab Analytics and Manufacturing, BU Manufacturing) compania a anunțat că este pregătită să investească în creșterea numărului și a pregătirii angajaților: „Momentan, sediul din Timișoara întrunește 86 de angajați în poziții de operatori, ingineri, tehnicieni și logisticieni, iar în următorii doi ani vrem să creștem numărul acestora la 200, dintre care, un procent important, este alocat cercetării și dezvoltării. În același timp, dorim să creăm oportunitatea dezvoltării angajaților prin programe de pregătire de specialitate.” (Ciprian Ractei, Plant Operation Manager, Hamilton Central Europe SRL). De altfel, compania este în plin proces de recrutare pentru noile posturi create odată cu inaugurarea noului sediu. Cei interesați de oportunitățile oferite de Hamilton Central Europe sunt rugați să contacteze departamentul de Resurse Umane din cadrul companiei la adresa de e-mail ITomos@hamilton-ce.com sau tel. 0356 635 136.

Investiția de la Giarmata se ridică la suma de zece milioane de Euro și se întinde pe o suprafață de 9.5 ha, Hamilton fiind interesată să producă în România și alte componente din cadrul celorlalte unități de afacere, pentru diferite segmente de piață. Astfel că, pe viitor, conducerea anticipează și creșterea gamei de produse fabricate în România: "Ne vom gândi continuu să extindem portofoliul produselor destinate laboratoarelor și cercetării, deoarece dorim creșterea pe verticală a produselor fabricate în România" (Ciprian Ractei, Plant Operation Manager, Hamilton Central Europe SRL).

Despre Hamilton:

În decursul celor peste 60 de ani de existență, compania Hamilton și-a extins activitatea, din Elveția, la nivel global, ajungând să întrunescă o echipă de 1400 de angajați în sediile din Bornaduz, Reno, Boston, Franklin, Massachusetts, precum și în subsidiarele din întreaga lume. Iar din anul 2013, își desfășoară activitatea și în Timișoara.

Hamilton este astăzi un lider mondial în proiectarea și construcția de echipamente axate pe patru mari categorii: seringi cu microlitru destinate exclusiv laboratoarelor de cercetare, folosite pentru precizia măsurării și pipetării în gama microlitrilor; senzori pentru producția biotehnică a medicamentelor, industria alimentară și epurarea apelor poluate; aparatură medicală utilizată în asistența respiratorie în secțiile de terapie intensivă din toată lumea; elemente de robotică folosite în manipularea automată a lichidelor, destinate aparaturii de laborator. Produsele Hamilton se folosesc în toate țările lumii, principalele piețe fiind în Europa, Asia și Orientul Mijlociu.

Hamilton satisface nevoile clienților prin combinarea materialelor de calitate cu manopera de specialitate, pentru a asigura cel mai înalt nivel de performanță. Angajamentul constant față de precizie și calitate, a adus companiei Hamilton Certificarea ISO 9001 la nivel global.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/atu-advertising1/hamilton-central-europe-a-inaugurat-noul-sediu-din-romania