Hamilton Central Europe deschide la Timișoara un hub global de dezvoltare software

Timisoara - 6 aprilie 2023

Comunicat tip General in Industrie, IT&C, Stiinta / Cercetare, Tehnologie, Farmaceutic

Grupul Hamilton, lider mondial în manipularea lichidelor, continuă investițiile în România. Hamilton Central Europe din Timiș, membră a grupului Hamilton, deschide în luna mai un hub de dezvoltare software, specializat în dezvoltarea platformelor automate în manipularea lichidelor. Acesta va fi localizat în centrul de afaceri Iulius Town și va contribui la soluțiile software ale diviziei de Robotică Hamilton.

Hamilton Venus Software

Hamilton Venus Software

 „Înființarea hub-ului de dezvoltare software în Timiș este un pas foarte important în strategia noastră de consolidare a ofertei de software pentru clienții noștri. Sunt foarte încântat să urez bun venit celor două noi echipe scrum din Timiș, care vor contribui activ la dezvoltarea software-ului nostru VENUS, a proiectelor viitoare și vor colabora cu echipele din Reno (Nevada, SUA) și Bonaduz (Graubünden, Elveția).” 

Jean-Claude Lugeon, Senior Project Leader la Hamilton Bonaduz AG

Hamilton Central Europe și-a început activitatea în România în 2013, devenind a doua țară din Europa, după Elveția, unde are activități de producție și este singura companie din România specializată în producția de seringi microlitrice. Astăzi, în fabrica din Timiș, Hamilton Central Europe produce instrumente de precizie ridicată folosite în laboratoarele de analiză și cercetare (seringi microlitrice, ace, pompe de dozaj, module de pipetare și accesorii), de a căror dezvoltare se ocupă integral (mechanical, hardware, firmware, software).

Noul hub de dezvoltare software va opera la nivel global pentru Divizia de Robotică a grupului Hamilton.

Noul hub de dezvoltare software al Hamilton Central Europe, situat în centrul de afaceri Iulius Town, va fi specializat în dezvoltarea software a platformelor automate pentru manipularea lichidelor și va contribui la soluțiile diviziei de Robotică Hamilton.„Înființarea hub-ului de dezvoltare software în Timiș este un pas foarte important în strategia noastră de consolidare a ofertei de software pentru clienții noștri. Sunt foarte încântat să urez bun venit celor două noi echipe scrum din Timiș, care vor contribui activ la dezvoltarea software-ului nostru VENUS, a proiectelor viitoare și vor colabora cu echipele din Reno (Nevada, SUA) și Bonaduz (Graubünden, Elveția).”, a declarat Jean-Claude Lugeon, Senior Project Leader la Hamilton Bonaduz AG.Divizia de Robotică a grupului Hamilton, un inovator de top în automatizarea laboratoarelor, dezvoltă și produce instrumente automate de manipulare a lichidelor în Elveția și Statele Unite ale Americii. Acestea sunt utilizate în spitale, laboratoare și alte instituții de cercetare din întreaga lume.Compania a realizat primul diluator semi-automat din lume în 1970 și prima platformă complet automatizată în 1980.

Instrumentele Hamilton realizate de divizia de Robotică excelează în automatizarea multiplelor aplicații, atât pentru științe biologice, cât și pentru științe analitice: de la genomică, biologie celulară, aplicații de descoperire de medicamente, extracția acidului nucleic, configurarea automată a PCR, fracționarea sângelui, pregătirea probelor etc., până la soluții complexe de flux de lucru în biobancă.

Portofoliul de produse și domeniile lor de aplicabilitate – printre principalele atracții pentru viitorii angajați ai noului hub de dezvoltare software.

În următoarele luni, în cadrul hub-ului se vor forma două echipe scrum, pentru care se vor angaja aproximativ 20 de persoane cu roluri variate, precum: Software Engineers cu diverse niveluri de senioritate, coordonatori echipe, Scrum Masters, Software Test Automation Engineers, Product Owners și DevOps Engineers.

„Piața de cercetare-dezvoltare în România este în continuă expansiune, ceea ce face o adevărată provocare recrutarea de specialiști în domeniu. Suntem entuziasmați să observăm un interes deosebit din partea candidaților de a contribui la dezvoltarea produselor noastre. Produsele Hamilton au un spectru larg de utilizare în aplicații diverse, unele chiar de nișă, aș putea spune, precum criminalistică, toxicologie, genomică, știința proteinelor sau biobancă. Pe lângă pachetele salariale atractive și oportunitățile de dezvoltare, iată, oferim viitorilor noștri colegi șansa de a transforma cele mai recente tendințe științifice în soluții automate, oferind astfel oamenilor de știință tehnologie, pentru a-și accelera cercetarea.”, a declarat Corina-Aurora Kovacs, Director Administrativ la Hamilton Central Europe.

Mai multe detalii despre sistemele Hamilton de manipulare a lichidelor puteți regăsi aici, locurile de muncă sunt disponibile aici sau pe profilele de social media Facebook și LinkedIn: HamiltonCentralEurope.

 

Despre Hamilton

Hamilton este un lider tehnologic global în știința vieții, dispozitive medicale, automatizarea laboratorului și industriile de gestionare a probelor. Succesul său se bazează pe invenția seringii microlitice a inginerului chimic american Clark Hamilton, la sfârșitul anilor 1940. Hamilton proiectează și produce acum ventilatoare de ultimă generație, roboți de pipetare, senzori biopharma și alte echipamente de automatizare și precizie pentru spitale, laboratoare, cercetare și industrie din întreaga lume. Hamilton ocupă, de asemenea, o poziție importantă în domenii aflate în creștere rapidă, precum: genetica, robotica, alimentația și tehnologii de mediu. În prezent, grupul are aproximativ 3.000 de angajați la nivel global, în 17 locații  din întreaga lume. Companiile sunt deținute de familia Hamilton.

 

Despre Hamilton Central Europe

În România, compania Hamilton și-a început activitatea în anul 2013, în Timiș, prin producția de seringi microlitrice și ace, folosite exclusiv în laboratoarele de cercetare pentru precizia măsurării și pipetării în gama microlitrilor. Odată cu deschiderea Hamilton Central Europe, România a devenit a doua țară din Europa, după Elveția, în care compania Hamilton desfășoară activități de producție.

Astăzi, în fabrica din Giarmata, Timiș, Hamilton Central Europe produce cu ajutorul unei echipe de aproximativ 350 de angajați instrumente de precizie ridicată folosite în laboratoarele de analiză și cercetare (seringi microlitrice, ace, pompe de dozaj, module de pipetare și accesorii), precum și consumabile de unică folosință utilizate în secțiile de terapie intensivă.

Produsele fabricate de către Hamilton Central Europe în Timiș sunt utilizate în piețele de profil din Europa, Asia și Africa de Sud, în mare parte în laboratoarele de cercetări științifice, laboratoarele de aplicații analitice și secții de terapie intensivă din întreaga lume.


Pentru mai multe detalii vă rugăm contactați:

Corina - Aurora Kovacs, Director Administrativ Hamilton Central Europe

Telefon: +40 725 444 212

E-mail: CKovacs@hamilton-ce.com


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/atu-advertising1/hamilton-central-europe-deschide-la-timisoara-un-hub-global-de-dezvoltare-software