Produsele Hamilton fabricate în România - contibuție semnificativă în lupta mondială împotriva Covid-19

Timisoara - 9 iulie 2021

Comunicat tip General in Afaceri, Sanatate, Stiinta / Cercetare, Tehnologie, Farmaceutic

Hamilton Central Europe, o firmă high-tech din domeniul biotehnologiei, a adus o contribuție semnificativă la ameliorarea pandemiei globale Covid-19, prin fabricarea componentelor critice pentru fiecare al cincilea ventilator, două treimi din toată tehnologia de testare automată PCR Corona și nenumărați senzori utilizați în producția vaccinului din întreaga lume. Pentru a satisface cererea în creștere, Hamilton a mai mult decât dublat producția sa anul trecut. Angajaților români li s-a mulțumit pentru eforturile lor suplimentare în timpul epidemiei de către CEO-ul elvețian al Hamilton Bonaduz AG, în timpul unei vizite recente.

Aportul Hamilton în lupta mondială împotriva Covid-19

Aportul Hamilton în lupta mondială împotriva Covid-19

  „A trebuit să ne extindem rapid capacitatea de producție din cauza comenzilor și solicitărilor crescute din partea colegilor noștri din Elveția și SUA.” 

Ciprian Ractei, director general al Hamilton Central Europe

În timp ce Corona a oprit lumea în timpul carantinei, în Hamilton se întampla contrariul: grupul a crescut și a dublat producția echipamentelor sale critice pentru știința vieții într-o perioadă foarte scurtă de timp.

„Ca parte a grupului Hamilton, fabrica românească de producție Hamilton Central Europe a avut un rol semnificativ în misiunea noastră comună de a furniza echipamente și tehnologii de înaltă precizie și calitate pentru a sprijini răspunsul global la pandemia Covid-19”, a declarat Andreas Wieland, CEO al Hamilton Bonaduz AG în Elveția. „Contribuția Hamilton la sănătatea întregii umanități în fiecare etapă a pandemiei nu ar fi fost posibilă fără munca voastră și responsabilitatea deplină, aici în România – și vreau să vă mulțumesc pentru asta.” a spus domnul Wieland.

Ciprian Ractei, directorul general al Hamilton Central Europe, a adăugat: „A trebuit să ne extindem rapid capacitatea de producție din cauza comenzilor și solicitărilor crescute din partea colegilor noștri din Elveția și SUA.” În fabrica din Giarmata, Timiș, Hamilton Central Europe produce accesorii și consumabile pentru ventilatoare Hamilton, module de pipetare, pompe și cabluri, cu o gamă largă de conectori integrați în instrumente de laborator, roboți industriali, dispozitive medicale și echipamente de diagnostic.

Parteneriat important din punct de vedere sistematic

În calitate de furnizor de componente critice, Hamilton Central Europe a contribuit la fiecare soluție oferită de diviziile de business Hamilton:

-Ventilație: fiecare al cincilea ventilator utilizat în întreaga lume este fabricat de Hamilton Medical.

-Testare: Tehnologia de manipulare a lichidului utilizată în aproximativ 60-70 la sută din toate testele de PCR automate Covid-19 este fabricată de Hamilton Robotics.

-Vaccinare: Aproape toți producătorii de vaccinuri din întreaga lume folosesc senzorii biopharma ai Hamilton Process Analytics.

Creștere rapidă

Hamilton dezvoltă în mod constant inovații de ultimă oră din toate domeniile.

Compania a înregistrat o creștere importantă în anul fiscal 2020 (1.12.2019 – 30.11.2020):

-Angajați: De la începutul pandemiei, Hamilton Central Europe a creat 65 de noi locuri de muncă, reprezentând o creștere de +25%.

-Venituri: Veniturile Hamilton Central Europe au crescut cu +30% în ultimul an.

Despre Hamilton

Hamilton este un lider tehnologic global în știința vieții, dispozitive medicale, automatizarea laboratorului și industriile de gestionare a probelor. Succesul său se bazează pe invenția seringii microlitice a inginerului chimic american Clark Hamilton la sfârșitul anilor 1940. Hamilton proiectează și produce acum ventilatoare de ultimă generație, roboți de pipetare, senzori biopharma și alte echipamente de automatizare și precizie pentru spitale, laboratoare, cercetare și industrie din întreaga lume. Hamilton ocupă, de asemenea, o poziție importantă în domenii aflate în creștere rapidă, precum: genetica, robotica, alimentația și tehnologii de mediu. În prezent, grupul are aproximativ 3.000 de angajați la nivel global, în 17 locații  din întreaga lume. Companiile sunt deținute de familia Hamilton.

Hamilton Central Europe și-a început activitatea în România în 2013, producând componente pentru seringi microlitrice. Odată cu deschiderea acestui sediu, România a devenit a doua țară din Europa, după Elveția, unde compania Hamilton are activități de producție.  

Pentru mai multe detalii vă rugăm contactați: Sorina Bunaciu-Velescu, Marketing & Communication Specialist Hamilton Central Europe, tel: +40 35 663 52 33, e-mail: sbunaciu-velescu@hamilton-ce.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/atu-advertising1/produsele-hamilton-fabricate-in-romania-contibutie-semnificativa-in-lupta-mondiala-impotriva-covid-19