Sărbătorirea Zilei Cooperării Europene - Eveniment online

Timisoara - 21 septembrie 2020

Comunicat tip General in Administratie Publica, Social, Turism

În luna septembrie, în mod tradițional, sărbătorim Ziua Cooperării Europene. În fiecare an, programele Interreg din toată Europa organizează evenimente pentru a celebra cooperarea la frontierele interne și externe ale Uniunii Europene. Dacă în anii precedenți am avut onoarea să aducem acest eveniment festiv atât în România: Timișoara, Reșița, Dr.Tr. Severin, Oravița cât și în Serbia: Vârșeț, Veliko Gradiste, Kikinda și Zrenjanin, anul acesta comunitățile noastre se vor întâlni, în premieră, online.

Sărbătorirea Zilei Cooperării Europene - Eveniment online

Sărbătorirea Zilei Cooperării Europene - Eveniment online

Începând de luni, 21 septembrie 2020 de la ora 12:00 ora României, 11.00 ora Serbiei, până în data de 27 septembrie ne vom întâlni pe pagina de eveniment Ziua Cooperării Europene 2020 (European Cooperation Day 2020 event) integrată în cadrul  paginii de Facebook a Programului Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, pentru a vedea împreună rezultatele unor proiecte finanțate de program.

Ziua Cooperării Europene este o inițiativă de comunicare care are loc în țările Uniunii Europene și în țările vecine, beneficiare ale programelor de cooperare teritorială, care are ca scop promovarea colaborării dintre comunitățile locale din zonele de frontieră într-un mod unic. Anul acesta, familia programelor Interreg sărbătorește 30 de ani de cooperare. Ne alăturăm campaniei cu experiența celor 15 ani de cooperare transfrontalieră pe granița româno-sârbă.

Ziua Cooperării Europene este organizată în cadrul Programului Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia de către Secretariatul Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara în parteneriat cu Autoritatea de Management (Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației din România) și Autoritatea Națională (Ministerul Integrării Europene din Serbia).

Mai multe detalii despre eveniment la nivel european pot fi accesate prin www.ecday.eu. Mai multe informații despre Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Serbia pot fi accesate prin www.romania-serbia.net