„Schimbăm piața mobilității”: ZF anunță Open Source Mobility Hackathon la CES 2022

Timisoara - 10 decembrie 2021

Comunicat tip General in Auto, IT&C, Tehnologie

• Premiu de 10000 $ pentru cele mai promițătoare idei și business plan-uri care pot fi implementate, precum și sprijin în punerea pe piață a produsului
Hackathon global virtual care se desfășoară între 5-7 ianuarie 2022
• Pentru developeri pe cont propriu, echipe, sau start-up-uri.
• Aplicații pe www.zf-event.com/hackathon

ZF Open Source Hackathon 2022

ZF Open Source Hackathon 2022

Mobilitatea este esența vieții moderne, iar transformările de pe piața mobilității sunt rapide și intense. Sustenabilitatea, decarbonizarea, electrificarea, conducerea autonomă sau mobilitatea intermodală sunt doar câteva dintre provocările cu care se confruntă industria.

ZF vă invită la hackathonul virtual global „ZF Open Source Mobility ” din cadrul Consumer Electronic Show (CES) desfășurat la Las Vegas între 5-7 ianuarie 2022. În cadrul hackathonului, participanții vor crea o idee, un prototip sau chiar un produs, și vor avea nu doar șansa de a câștiga un premiu de 10000 $, ci și aceea de a implementa comercial soluția câștigătoare.

ZF caută persoane, echipe sau start-up-uri care doresc să imagineze sau să dezvolte, în doar 48 de ore, soluții open-source pentru viitorul mobilității. Participanții pot fi studenți, tineri profesioniști sau experți.

ZF lansează provocări în cinci domenii diferite:

1. Open Source și hardware Mobilitatea are nevoie de hardware și software-ul asociat. Cum putem utiliza open source în acest domeniu, într-un mod inovativ?

2. Open Source și siguranța în automobil Care sunt nevoile de siguranță ale mobilității viitorului? Sunt automobilele autonome suficient de sigure? Sau avem nevoie de arhitecturi și aplicații noi care să evite avariile mașinii?

3. Platformă de date open source Viitoarea generație a mobilității generează cantități enorme de date. Cum putem utiliza aceste date pentru a furniza soluții de mobilitate mai bune?

4. Open source pentru rețele urbane intermodale Fiecare vehicul din noua generație a mobilității va fi conectat la rețele de mobilitate. Cum vor putea vehiculele să facă schimb de date și cum vor putea furnizorii de mobilitate să comunice între ei?

5. Monede crypto și tehnologii blockchain în industria automotiveExistă oportunități de business în domeniul mobilității, pentru tehnologii precum NFTs/non-fungible tokens sau noile criptomonede?

Aceste cinci subiecte sunt primele propuse și pot fi subiectul unor modificări până la data hackathonului.

Informații de bază:

* Hackathon global virtual, direct de la calculatorul tău

* Pentru persoane, echipe sau start-up-uri

- Echipe de maxim șapte persoane

- Studenți, tineri profesioniști sau experți

* Între 5-7 ianuarie 2022Lansarea în cadrul CES, transmisiune de la standul ZF

* Închiderea și premierea în cadrul CES, la standul ZF

* Premiu de 10000 $ pentru cea mai promițătoare idee și model de business care pot fi implementate, precum și sprijin în punerea pe piață a produsului.

* Alte premii vor fi prezentate pe durata CES.

Puteți aplica la hackathon pe www.zf-event.com/hackathon

Despre ZF

ZF este o companie de tehnologie la nivel global care furnizează sisteme pentru autoturisme, autovehicule comerciale și tehnologie industrială, care fac posibilă generația următoare a mobilității. ZF permite autovehiculelor să aibă o viziune, un mod de gândire și de acționare. În cadrul celor patru sectoare tehnologice de control al mișcării autovehiculelor, siguranță integrată, sisteme de condus automatizat și mobilitate electrică, ZF oferă soluții complete în materie de produse și software pentru producătorii de autovehicule existenți și furnizorii de servicii de transport și mobilitate în curs de dezvoltare. ZF transformă o gamă largă de tipuri de autovehicule în autovehicule electrice. Prin intermediul produselor sale, compania contribuie la reducerea emisiilor, protejând mediul și îmbunătățind mobilitatea în siguranță.

În exercițiul financiar 2020, ZF a raportat vânzări în valoare de 32,6 miliarde de euro. Compania dispune de peste 150.000 de asociați în aproximativ 270 de locații din 42 de țări.

În România, ZF are peste 5,000 de angajați în 5 locații (Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni, Marghita). Printre ele se numără și ZF Tech Center din Timișoara, unde lucrează aproximativ 150 de ingineri, iar numărul lor este în continuă creștere. ZF Tech Center din Timișoara va deveni un hub major în activitatea de cercetare și dezvoltare la nivel global al ZF Group.

Pentru mai multe informații și imagini, vă rugăm să vizitați www.zf.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/atu-advertising1/schimbam-piata-mobilitatii-zf-anunta-open-source-mobility-hackathon-la-ces-2022