ZF merge mai departe cu soluții de sisteme de nivelul următor pentru autoturisme și autovehicule comerciale

Timisoara - 21 iulie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto, Tehnologie, Logistica/Transport

• ZF evidențiază strategia “Next Generation Mobility” prin comenzi importante pentru tehnologii inovatoare.

• Prezentarea sistemului de direcție controlată prin cablu electric pregătit pentru a fi lansat pe piață, completează portofoliul holistic unic al tehnologiilor „ by wire ”.

• Premiere la nivel mondial a generației următoare de acționări electrice ( e-drive ) pentru camioane și a platformei digitale de coordonare a flotei bazată pe inteligență artificială.

soluții ZF de sisteme de nivelul următor pentru autoturisme și autovehicule comerciale

Wilhelm Rehm, Membru în Consiliul de Administrație ZF Group

Jeversen, Germania. Înainte de IAA Transportation 2022, ZF a dezvăluit o selecție a celor mai recente inovații și progrese tehnologice în cadrul unității sale de testare din Jeversen, Germania. La puțin peste doi ani după achiziția WABCO și cu ajutorul noii sale divizii: Commercial Vehicle Solutions (CVS), ZF și-a consolidat poziția de cel mai mare furnizor din industria autovehiculelor comerciale cu ajutorul portofoliului său vast de produse. Promovând în continuare strategia „Next Generation Mobility,  ZF valorifică, de asemenea, avantajele oferite de capacitatea sa unică de a transfera tehnologii și cunoștințe către toate segmentele de vehicule. Diversificând în permanență portofoliul său de tehnologii pentru a susține transformările din industria autovehiculelor comerciale, ZF consideră că următoarele niveluri ale standardelor pentru siguranță, eficiență și sustenabilitate sunt la îndemână pentru combinațiile cap tractor -remorcă, la nivel mondial.

Noul sistem electric de direcție controlată prin cablu electric completează portofoliul de tehnologii „by wire”.

Prin prezentarea primului său sistem de direcție controlat prin cablu electric (automat), pentru autoturisme, ZF a propulsat portofoliul său vast de tehnologii „by wire” în prim-planul industriei. ZF a prezentat tehnologia sa avansată de direcție controlată prin cablu electric pentru puntea față, în cadrul unui eveniment anual global dedicat tehnologiei.

„Noul sistem de direcție complet electric al ZF se află în cel mai actual stadiu al tehnologiei prin cablu electric, iar portofoliul nostru extrem de vast poziționează Grupul în mod unic și fără echivoc în situația de a realiza controlul autovehiculelor complet automatizat prin cablu electric, într-un mediu deosebit de competitiv”, afirmă Wolf-Henning Scheider, Director General Executiv al ZF Friedrichshafen AG.

„Diviziile noastre lucrează împreună în strânsă colaborare optimizând avantajele transferului reciproc de tehnologie. Noua tehnologie de direcție controlată prin cablu a ZF reprezintă o condiție preliminară importantă pentru automatizarea avansată a autoturismelor și, respectând principiul nostru director „dezvoltă o dată, implementează oriunde”, această tehnologie va fi aplicată de asemenea și în cazul automatizării autovehiculelor comerciale”, a adăugat Scheider.

Tehnologia de direcție controlată prin cablu electric transmite comenzile șoferului către sistemul de direcție exclusiv prin semnale electrice, eliminând legătura mecanică dintre volan și puntea față. Dezvoltând și mai mult acest principiu, se preconizează că tehnologia „by wire” va juca tot mai mult un rol esențial în toate aspectele ce țin de controlul mișcării autovehiculului - longitudinal, transversal și vertical.

Dezvoltarea tehnologiei pentru viitor presupune ca software-ul de ultimă generație adecvat pentru actuatorii prin cablu să poată fi actualizat pe calea aerului în orice moment. ZF are deja câteva comenzi importante de la clienți pentru noul său sistem de direcție controlată prin cablu.

eMobilitatea de generație următoare pentru autovehicule comerciale

„Viitorul mobilității este fără îndoială electric - atât pentru autoturisme, cât și pentru camioane. Din punct de vedere strategic, ZF s-a poziționat foarte bine pentru a susține această transformare de mare anvergură cu o gamă vastă de inovații revoluționare”, a spus Wilhelm Rehm, Membru în Consiliul de administrație, responsabil cu soluțiile pentru autovehiculele comerciale, tehnologia industrială și gestionarea materialelor.

Prezentat în premieră mondială, CeTrax2 este sistemul integrat de transmisie electrică modulară pentru autovehicule comerciale de mare tonaj. Noul sistem îmbină un raport putere vs. greutate favorabil și un design compact, complet integrat, care permite o putere ridicată și susținută de 360 kW și un randament îmbunătățit prin schimbarea treptelor de viteză. De asemenea, acesta beneficiază de tehnologii de top, inclusiv o proiectare cu înfășurări distribuite tip ac de păr pentru actuatori, un sistem de răcire inovator și un invertor bază de carbură de siliciu, adaptat pe baza expertizei ZF din domeniul autoturismelor. Producția de serie alături de un producător mondial va începe anul viitor.

Îmbinarea perfectă dintre tehnologiile inteligente și sistemele de control atât în cazul camioanelor, cât și în cazul remorcilor, plasează ZF în situația ideală de a aborda în mod holistic sustenabilitatea. Prin echiparea inovatoare a camioanelor și a semiremorcilor cu cele mai recente tehnologii în materie de siguranță și eficiență, ZF demonstrează, de asemenea, că abordarea sa centrată în totalitate pe autovehicul reprezintă un pas important spre atingerea obiectivelor din industrie și anume, „zero accidente” și trecerea la următorul nivel de eficiență.

ZF SCALAR – platforma de coordonare pentru operatorii de flote.

Pentru a evidenția dezvoltarea cu succes a software-ului său, ZF prezintă în premieră mondială SCALAR, o nouă platformă de soluții digitale pentru flotele de autovehicule comerciale care asigură eficiența transportului ca serviciu (Transport-as-a-Service (TaaS)).Reprezintă o soluție de planificare, rutare și repartizare complet automatizată, bazată pe inteligență artificială. ZF SCALAR îmbină și conectează tehnologiile de la bordul autovehiculelor comerciale și sistemele logistice ale terților cu inteligența artificială. Această platformă vine în ajutorul operatorilor de flote pentru a contribui la îmbunătățirea eficienței operaționale, a sustenabilității, a fiabilității planificărilor și a siguranței pasagerilor. ZF preconizează că SCALAR va deveni un partener indispensabil în industria transportului de marfă și de pasageri.

Automatizarea - Soluții complet automatizate

Evidențiind evoluția sa de la producția de componente, la soluții software, ZF va dezvălui, de asemenea, modul în care valorifică soluția sa de coordonare pentru automatizarea parcului auto și soluția sa de ultimă generație ADOPT (Autonomous Driving Open Platform Technology) ca interfață de control inteligent pentru a deservi sistemele autonome de control al mișcării autovehiculelor. ADOPT 2.0 se axează pe aplicațiile de automatizare a parcurilor auto cu viteză redusă de până la 20 de km/h. ADOPT 3.0 se axează pe aplicațiile de tip „hub-to-hub” pentru autostrăzi, cu viteze mai mari de până la 80 de km/h.

O poziție excelentă pentru a contura viitorul mobilității și al transportului

Cea mai recentă prezentare anuală din domeniul tehnologiilor a ZF, demonstrează încă o dată cât de bine s-a poziționat ZF pentru a face față tuturor provocărilor și pentru a-și maximiza oportunitățile în viitor. Prin creșterea gradului de diversificare, intrarea pe noi piețe, atingerea unor performanțe tehnologice importante și prin implementarea strategiei noastre de sustenabilitate consacrate, s-au înregistrat progrese semnificative de către ZF chiar în prim-planul e-mobilității, automatizării și autovehiculelor conectate și definite prin software”, a adăugat Directorul General Executiv al ZF, Wolf-Henning Scheider.

Persoane de contact presă:

Florian Laudan, Director de comunicare Divizia soluții pentru autovehicule comerciale,

Tel: +49 151 20000276, e-mail: florian.laudan@zf.com

Frank Discher, Tehnologia autovehiculelor comerciale

și soluții de gestionare a flotei,

Tel: +49 7541 77-960770, e-mail: frank.discher@zf.com

Despre ZF

ZF este o companie de tehnologie la nivel global care furnizează sisteme pentru autoturisme, autovehicule comerciale și tehnologie industrială, care fac posibilă generația următoare a mobilității. ZF permite autovehiculelor să aibă o viziune, un mod de gândire și de acționare.În cadrul celor patru sectoare tehnologice de control al mișcării autovehiculelor, siguranță integrată, sisteme de condus automatizat și mobilitate electrică, ZF oferă soluții complete în materie de produse și software pentru producătorii de autovehicule existenți și furnizorii de servicii de transport și mobilitate în curs de dezvoltare. ZF transformă o gamă largă de tipuri de autovehicule în autovehicule electrice. Prin intermediul produselor sale, compania contribuie la reducerea emisiilor, protejând mediul și îmbuntățind mobilitatea în siguranță. Cu aproximativ 157.500 de angajați în întreaga lume, ZF a raportat vânzări în valoare de 38,3 miliarde € în anul fiscal 2021.Compania își desfășoară activitatea în 188 unități de producție din 31 de țări. Pentru mai multe informații publice și fotografii, vă rugăm să accesați:www.zf.com/ro

În România, ZF are peste 5,000 de angajați în 5 locații (Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni, Marghita). Printre ele se numără și ZF R&D Tech Center din Timișoara, unde lucrează aproximativ 200 de ingineri, iar numărul lor este în continuă creștere. ZF R&D Tech Center din Timișoara va deveni un hub major în activitatea de cercetare și dezvoltare la nivel global al ZF Group .

Despre divizia CVS

Divizia Commercial Vehicle Solutions (Soluții pentru autovehicule comerciale) (CVS) a ZF contribuie la conturarea viitorului ecosistemelor transportului comercial. Misiunea noastră este aceea de a deveni partenerul global ideal atunci când vine vorba de tehnologie în domeniul industriei autovehiculelor comerciale. Îmbinând perfect expertiza ZF din domeniul sistemelor pentru autovehicule comerciale, portofoliul vast de tehnologii și operațiunile la nivel mondial, divizia deservește în totalitate lanțul valoric din industria autovehiculelor comerciale. Pe măsură ce industria automobilelor se dezvoltă spre un viitor tot mai autonom, conectat și electrificat (ACE), divizia ZF inovează, integrează și furnizează componente și sisteme de control avansat care contribuie la funcționarea într-un mod mai sigur și mai sustenabil a autovehiculelor comerciale și a flotelor. CVS unifică diviziile anterioare Commercial Vehicle Technology (Tehnologia autovehiculelor comerciale) și Commercial Vehicle Control Systems (Sisteme de control ale autovehiculelor comerciale) ale ZF, cea din urmă fiind înființată după achiziția WABCO de către ZF în primăvara anului 2020.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/atu-advertising1/zf-merge-mai-departe-cu-solutii-de-sisteme-de-nivelul-urmator-pentru-autoturisme-si-autovehicule-comerciale