ZF redenumește Divizia de Sisteme de Siguranță Pasivă în ZF LIFETEC

Timisoara - 25 martie 2024

Comunicat tip Administrativ / Management in Auto, Industrie, Tehnologie

• Rebrandingul este un punct cheie în procesul de separare juridică în curs
• Vânzările au atins aproximativ 4.7 miliarde de euro în 2023
• Afacerea este susținută de tendințele industriei auto și de reglementările de siguranță tot mai stricte
• Grupul ZF explorează în continuare opțiuni pentru dezvoltarea ZF LIFETEC

Friedrichshafen, Germania. Grupul ZF a anunțat rebrandingul Diviziei Sisteme de Siguranță Pasivă în „ZF LIFETEC”. Noua marcă face parte din separarea juridică a Diviziei de Sisteme de Siguranță Pasivă din Grupul ZF. În 2023, Sistemele de Siguranță Pasivă ZF au realizat vânzări de aproximativ 4.7 miliarde de euro. Ca furnizor principal de sisteme de siguranță pasivă, ZF LIFETEC urmărește o strategie bine definită pentru a crește și mai mult vânzările și profitabilitatea ca o afacere independentă, stimulată de megatendințele din industria auto și de reglementările de siguranță din ce în ce mai riguroase.

Anunțul de astăzi despre noul brand ZF LIFETEC este un semnal vizibil, atât intern cât și extern, al poziționării independente și al aspirațiilor Diviziei de Sisteme de Siguranță Pasivă.

Dr. Martin Fischer, membru în Consiliul de Administrație al ZF Group

„Divizia noastră de Sisteme de Siguranță Pasivă s-a dezvoltat excelent. Ca brand independent, ZF LIFETEC dobândește scopul strategic pentru a accelera și mai mult creșterea vânzărilor și profitabilitatea”, a declarat Dr. Holger Klein, CEO al Grupului ZF. „Procesul de separare avansează bine și continuăm să explorăm opțiuni pentru dezvoltarea ZF LIFETEC în viitor.”

„Anunțul de astăzi despre noul brand ZF LIFETEC este un semnal vizibil, atât intern cât și extern, al poziționării independente și al aspirațiilor Diviziei de Sisteme de Siguranță Pasivă”, a adăugat Dr. Martin Fischer , Membru în Consiliul de Administrație al Grupului ZF responsabil pentru Divizia de Sisteme de Siguranță Pasivă.

Rudolf Stark, managerul Diviziei Sisteme de Siguranță Pasivă ZF, a adăugat: „Noul brand ZF LIFETEC combină misiunea noastră de a salva vieți cu abordarea bazată pe tehnologie. Ne propunem o creștere stimulată de megatendințele auto și de trendurile în creștere la nivel global ale reglementărilor de siguranță. Noul nostru brand se identifică cu un nivel extraordinar de siguranță pentru ocupanții vehiculelor. ”În octombrie 2022, Grupul ZF a inițiat separarea Diviziei Sistemelor de Siguranță Pasivă, oferindu-i mai multe opțiuni strategice pentru dezvoltarea viitoare în vederea posibilității unei creșteri mai mari în vânzări și profitabilitate. Cu noul brand, ZF LIFETEC începe călătoria ca și companie independentă, valorificând poziția robustă într-o piață de creștere structurală mai puțin afectată de schimbările din industria auto.

ZF LIFETEC este unul dintre principalii furnizori de echipamente de siguranță pasivă cu o prezență globală în 46 de locații din 18 țări și o cotă de piață de peste 20 la sută din vânzările globale în categoriile sale de produse principale. Portofoliul complet de produse include sisteme de retenție gonflabile, sisteme pentru volane și centuri de siguranță, variind de la vehicule mici din segmentul de volum până la cele mai sofisticate vehicule de lux. Bazându-se pe relații solide cu o bază diversificată de clienți de OEM la nivel mondial, stimulată de calitate excepțională și colaborări în cercetare și dezvoltare, precum și pe o puternică platformă globală de inovație, ZF LIFETEC este bine poziționată  pentru oportunități viitoare de creștere.

Legendă:

Dr. Holger Klein, CEO al Grupului ZF Dr. Martin Fischer, membru al Consiliului de Administrație al ZF Group , responsabil pentru Divizia de Sisteme de Siguranță Pasivă Rudolf Stark, directorul Diviziei Sisteme de Siguranță Pasivă ZF care va fi rebranduit în ZF LIFETECZF LIFETEC este noul brand al diviziei separate de Sisteme de Siguranță Pasivă ZF.Top of Form

Photo credit: ZF

Contacte de presă:

Christoph Horn, Head of Global Corporate and Marketing Communications, ZF Group

Telefon: +49 7541 77-2705, email: christoph.horn@zf.com

Mirko Gutemann, External Communications, ZF Group,

Telefon: +49 7541 77-960136, email: mirko.gutemann@zf.com

Christopher Rimmele, Head of Communications,
ZF Passive Safety Systems,

Telefon: +49 7172 302 3608, email: christopher.rimmele@zf.com

Despre ZF

ZF este un concern tehnologic activ la nivel mondial. Compania livrează produse complexe și sisteme de mobilitate pentru autoturisme, vehiculele utilitare și tehnologie industrială. Cu un program complex de produse, ZF furnizează, printre altele, soluții complete pentru producători auto consacrați, precum și pentru furnizorii de mobilitate și companiile nou înființate în domeniul transporturilor și mobilității. ZF electrifică vehicule dintr-o gamă largă de categorii și contribuie cu produsele sale la reducerea emisiilor, la protejarea climei și la o mobilitate mai sigură. Pe lângă sectorul de automobile și vehicule utilitare, ZF deservește segmente de piață precum utilaje de construcții și agricole, energie eoliană, transport maritim, tehnologie feroviară și sisteme de control/testare.

În anul 2023, ZF a atins vânzări de 46.6 miliarde de euro, cu aproximativ 168.700 de angajați la nivel mondial. Compania este reprezentată în 162 de unități de producție din 31 de țări.

Pentru mai multe informații de presă și fotografii, vă rugăm să vizitați: www.zf.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/atu-advertising1/zf-redenumeste-divizia-de-sisteme-de-siguranta-pasiva-in-zf-lifetec