Sisteme de supraveghere video de la Atu Tech.

Sibiu - 25 martie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie, Tehnologie, Retail

Live site

Importanta sistemelor de supraveghere video in ziua de astazi este tot mai mare din prisma cresterii infractionalitatii la cote tot mai mari. Fie ca ai o afacere, fie ca ai o locuinta , necesitatea protectiei este o realitate.

Supraveghere depozit

Supraveghere depozit

 Te ajutam sa vezi mai bine 

Duse Marius

Importanta sistemelor de supraveghere video in ziua de astazi este tot mai mare din prisma cresterii infractionalitatii la cote tot mai mari. Fie ca ai o afacere, fie ca ai o locuinta , necesitatea protectiei este o realitate. In general sistemele de supraveghere video se integreaza cu alte sisteme de securitate, cum ar fi sistemele de alarma sau sistemele de control acces, dar pot si singure o solutie de securitate eficienta.

Daca vorbim despre sistemele de supraveghere dedicata afacerilor , aceste sisteme nu mai sint dedicate exclusiv pentru securizarea obiectivului , ci si pentru administrarea afacerii mai eficient, adica pentru supravegherea zonelor de productie, depozitare, livrare sau comercializare. Astel proprietarul afacerii poate avea o imagine mai buna, asupra eficientei anagajatilor, si protejarea afacerii din interior, sau efectiv, constatarea unor fluxuri mai eficiente de productie sau de logistica interne. Din pacate experienta ne spune ca cel mai vulnerabili sintem la angajatii proprii, fie la furt fie la distrugere de bunuri sau materie prima.

Cu cat afacerea este mai mare si activitatea economica este mai complexa, necesitatea protectiei este absolut obligatorie, fie ca vorbim de sisteme de supraveghere video, fie de sisteme integrate, de exemplu cu sisteme de control al accesului, pentru restrictionarea si controlarea fluxului de angajati in interiorul institutiei.

Daca vorbim exclusiv de sistem de supraveghere pentru protectie la vulnerabilitati venite din exterior, sisteme de supraveghere video, pot inlocui sau completa cu succes sisteme de paza umana al societatilor.

Important in configurarea unui sistem de supraveghere in aceste doua cazuri , este impartirea pe tipuri de protectie in cadrul sistemului:

     Sistem de supraveghere de interior Sistem de supraveghere de exterior

Aceste doua tipuri de sisteme pot fi fizic impartite, pentru ca accesul de vizualizare si control al sistemului sa fie diferentiat.

Pentru protectia si controlul  administrativ al afacerii se vor folosii camere de supraveghere video de interior, focalizate pe activitatile si zonele de interes ale afacerii, de exemplu, zona de receptie , sau magazie, zona de livrare, zona de productie. Se vor folosii camere diferite pentru preluarea imaginilor de ansamblu (camere cu unghi mare de vizualizate), si camere de supraveghere video  focalizate (unghi de vizualizare reglabil) pe anumite zone foarte importante care vor prelua imagini de detaliu. In ambele cazuri recomandarea ATU TECH este sa folositi camere de supraveghere video de rezolutie mare (600TVL, 700TVL sau 800 TVL). Accesul pe acest sistem de interior, va fi oferit celor care conduc activitatea si au atributii de verificare si control.

Sisteme de supraveghere de exterior, au in mare parte doua caracteristici importante: supraveghere pentru protectia perimetrala al obiectivului, si controlul accesului la intrare / iesire pentru preluarea unor imagini de detaliu asupra persoanelor sau autovehiculelor care intra sau parasesc perimetrul.

Perimetrarea in general se face cu camere de supraveghere de exterior, amplasate in zone relativ inalte (mai mari de 3,5 metri) si daca este posibil iluminate pe timp de noapte. Se asigura cu aceste camere de supraveghere zone vulnerabile din exterior , garduri etc. Cu camere focalizate se pot prelua imagini de detaliu pentru intrarea/iesirea din obiectiv la punctul de control al agentului de paza.

In cabina agentului de paza de la intrare/iesire se poate instala si aplicatia de vizualizare a camerelor de supraveghere perimetrale, astfel putandu-se controla zone indepartate ale obiectivului, iar in anumite condutii se poate chiar renunta la anumite posturi de paza care vor putea fi acoperite cu acest sistem de dispecerizare a camerelor.