Audit

Definitie Audit

Examinare profesionala a unei informatii in vederea exprimarii unei opinii responsabile si independente prin raportarea la un criteriu (standard) de calitate. Sistem de control si de verificare a documentelor contabile si financiare ale unei unitati.Audit aerian - inspectie de examinare oficiala in vederea determinarii eficientei sigurantei si calitatii unei aeronave, precum si a conditiilor de zbor ale acesteia pentru o buna navigabilitate.Audit financiar - examinare efectuata de un profesionist competent si independent (cenzor), expert contabil autorizat, in vederea exprimarii unei opinii motivate asupra validitatii si corectei aplicari a procedurilor interne stabilite de conducatorul unitatii (audit intern), precum si asupra imaginii fidele, clare si complete a patrimoniului, a situatiei financiare si a rezultatelor obtinute de unitatea economica.Audit intern - audit privind controlul administrativ intern, verificarea interna a operatiilor, autocontrolul salariatilor, precum si controlul intern. Vezi si Ordonanta guvernamentala nr. 119/1999 privind auditul intern si controlul financiar preventiv, asa cum a fost modificata si completata.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Audit? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Audit.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Audit. Definitiile termenilor despre Audit cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Audit, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Audit.