Stop TOYING Around!

Locul desfasurarii: Herastrau si Tineretului

Organizator: AUR A.N.S.R.U.

Stop TOYING Around!

Stop TOYING Around!
De UNDE ne vin JUCĂRIILE?
“Prin acţiunile noastre avem puterea de a schimba lumea în fiecare zi!”
Bucureşti, 12 iunie

Ştiaţi că astăzi 12 iunie se sărbătoreşte în 60 de ţări Ziua Mondială Împotriva Exploatării Copiilor prin Muncă?
Ziua de 12 iunie a fost declarată în anul 2002 de către Organizaţia Internaţională a Muncii Geneva în scopul de a atrage atenţia lumii intregi asupra necesităţii imperioase de a eradica exploatarea prin muncă a copiilor sub toate formele ei.
Ştiaţi că aproximativ 90% din jucăriile vândute în Europa sunt produse în ţări în curs de dezvoltare în care costurile de producţie sunt minime pentru ca profitul companiilor să fie maxim? În aceste ţări, de multe ori copiii sunt exploataţi prin muncă şi datorită nerespectării normelor de securitate unii dintre ei chiar mor. Un astfel de caz a avut loc în fabrica Yiuwah Stationary din China unde un tânăr, angajat ilegal încă de la vârsta de 15 ani, a murit când a împlinit 17 ani în urma unui accident de muncă.
Pentru a răspunde la aceste întrebări vă anunţăm continuarea campaniei internaţionale “Stop TOYING Around – De UNDE ne vin JUCĂRIILE?” cu ocazia Zilei de 12 Iunie.
Campania se desfăşoară în cadrul unui proiect finanţat de Comisia Europeană prin Programul de educaţie pentru dezvoltare EuropeAid/126341/C/ACT/Mult, nr. de referinţă DCI-NSA/2008/70, pe care „AUR” – A.N.S.R.U. îl implementează împreună cu SUDWIND AGENTUR din Austria – aplicant, şi ONG-uri partenere: Peuples Solidaires - Franţa, Fair Trade Society – Republica Cehă şi Polish Green Network - Polonia.
Acest proiect îşi propune să contribuie la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (MDG), şi anume eradicarea sărăciei, egalitatea de gen şi crearea unui parteneriat global în vederea promovării muncii decente.
Scopul principal al proiectului este informarea opiniei publice, a consumatorilor şi mass media cu privire la realităţile legate de condiţiile în care sunt produse jucăriile în ţările în curs de dezvoltare.
Mesajul campaniei este unul de solidaritate cu lucrătorii din firmele producătoare de jucării în vederea promovării unor condiţii de muncă decente pe întreg lanţul de producţie din industria de jucării, o atenţie deosebită acordându-se drepturilor omului, comerţului echitabil şi impactului globalizării.
„AUR” – Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Resurse Umane (A.N.S.R.U.) vă invită să participaţi pe durata zilei de 12 iunie împreună cu echipa noastră de multiplicatori de informaţie ce va distribui materiale promoţionale şi va oferi informaţii despre campanie în parcul Tineretului şi parcul Herăstrău.

Persoană de contact: Ioana MĂNĂILĂ
E-mail: org.aur@gmail.com
Tel/Fax: 0040213133883
Mobil: 0722 77 84 84
Website: www.stop-toying-around.ro

Despre AUR A.N.S.R.U.

AUR – A.N.S.R.U.

Participare: Intrare libera