S-a lansat AutoHop.ro, platforma de ridesharing pentru calatorii romani

BUCURESTI - 21 martie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Social, Tehnologie, Turism, Internet

Live site

S-a lansat AutoHop.ro, comunitatea romanilor care calatoresc frecvent in tara si in Europa. AutoHop.ro este platforma care pune in legatura soferii si pasagerii care se deplaseaza catre aceeasi destinatie, fie ca aceasta este in Romania sau in Europa.

S-a lansat AutoHop.ro, platforma de ridesharing pentru calatorii romani
 Cred foarte mult in dezvoltarea aplicatiilor de consum colaborativ in Romania atata timp cat acestea raspund unei nevoi si rezolva o problema reala a utilizatorului, oferind o alternativa.  

Business Manager AutoHop.ro

Ridesharing - o alternativa de transport ieftina si confortabila

AutoHop.ro isi propune practic sa se focuseze pe dezvoltarea unei alternative de transport care a inceput sa fie din ce in ce mai populara in Europa - ridesharing-ul. Prin ridesharing soferii care au locuri libere in masina le ofera pe acestea spre folosire catre utilizatorii AutoHop.ro. Cei interesati care pornesc din acelasi loc ca soferul care a publicat anuntul si calatoresc catre aceeasi destinatie isi rezerva locurile contra cost.

AutoHop.ro ajuta astfel soferii sa valorifice locurile care le raman libere in masini in momentul in care pornesc la drum si sa castige banii prin ocuparea acestora cu pasageri verificati de pe platforma sa. Beneficiile pentru sofer sunt evidente. Acesta reuseste sa economiseasca din banii pe care ii cheltuieste cu benzina, punand in valoare locurile din masina ramase neocupate.

Pentru pasageri, beneficiile sunt in primul rand legate de confort. Acesta va putea evita, prin folosirea AutoHop.ro, aglomeratia din mijloacele de transport in comun si cozile la bilete si va putea pleca la drum direct de la el de acasa. De asemenea, AutoHop.ro le promite pasagerilor care ii folosesc serviciile un voiaj placut, in conditii bune si de siguranta, acestia putand verifica dinainte pe platforma profilul celor cu care urmeaza sa plece sa mearga in masina.

AutoHop.ro - comunitatea celor care calatoresc frecvent

Nu in ultimul rand, AutoHop.ro este o comunitate pentru cei care calatoresc frecvent in Romania si care isi doresc sa gaseasca tovarasi de drum care sa le faca voiajul mai placut. Prin ridesharing poti lega oricand noi prietenii si iti poti face noi relatii.

In doar 3 luni de la lansarea in sistem beta in Romania, AutoHop.ro se bucura de peste 5000 de utilizatori inregistrati, fiecare dintre ei avand profiluri completate pe platforma astfel incat cei care vor calatori cu ei sa afle suficiente informatii despre acestia. Pentru a putea da anunt, un sofer trebuie sa furnizeze si date complete referitoare la masina pe care o pune la dispozitie eventualilor pasageri. De asemenea, fiecare utilizator, fie ca este sofer sau pasager, poate primi rating-uri de la cei care au calatorit cu el. Acestea au de asemenea scopul de a ajuta ceilalti membri ai comunitatii AutoHop.

Consumul colaborativ, o tendinta in crestere in Europa

AutoHop.ro se alatura tendintei de consum colaborativ, aflata in crestere in intreaga Europa. Tonul acesteia este dat de platforme precum Airbnb, Zopa sau TaskRabbit. Scopul platformelor care incurajeaza consumul colaborativ este acela de a incuraja accesul la resursele necesare la preturi mici, creand in acelasi timp o lume bazata pe relatii umane mai stranse si pe colaborare.

In cazul ridesharing-ului, un alt punct pozitiv ar fi efectul benefic pe care il are pe termen lung asupra mediului inconjurator, scazand gradul de poluare al aerului prin scaderea numarului de masini de pe drumuri.

Despre AutoHop

AutoHop.ro este cea mai sigura si mai usor de folosit platforma de ridesharing (autostop online) din Romania, punand in legatura soferii si pasagerii care calatoresc catre aceeasi destinatie.