Noua clasă A, hatchback la superlativ

BUCURESTI - 6 decembrie 2022

Comunicat tip General in Auto, Media / Publicitate

Mercedes Clasa A a primit un facelift pentru anul 2023, cu câteva actualizări stilistice, pentru a păstra un aspect fresh în comparație cu alternative precum BMW Seria 1 și Audi A3. Clasa A are, de asemenea, un interior actualizat, precum și tehnologie nouă. Modelele de top AMG A35 și A45S au primit și ele o revizuire.

Noua clasă A, hatchback la superlativ

Noua clasă A, hatchback la superlativ

Designul noului Mercedes Clasa A

Deși poate arăta destul de asemănător cu mașina actuală, la noul A Class există câteva modificări, pentru a da o imagine nouă lucrurilor.

În față avem o nouă grilă, care este puțin mai mare decât înainte, iar acum regăsim grila cu design Mercedes-Benz Pattern, înlocuind-o pe cea de tip diamant. Practic, regăsim steluțe pe toată grila, iar designul capotei a fost și el redesenat. Farurile LED au fost, de asemenea, actualizate cu un nou design al luminilor de zi.

Profilul lateral rămâne aproape neschimbat, în afară de jantele din aliaj. Există patru modele noi din care putem alege, iar dimensiunile ajung până la 19 inchi.

În partea din spate se observă un nou spoiler și câteva modificări subtile ale luminilor LED. Clasa A Saloon primește același tratament evolutiv ca și hatch-ul în partea din față, în timp ce în  partea din spate se poate observa un upgrade pentru bara de protecție spate și stopuri. 

Interiorul și sistemul de infotainment al noului Mercedes Clasa A

La interiorul noului Mercedes-Benz Clasa A se regăsesc modificări semnificative. Iese in evidență afișajul standard cu ecran dublu, de sine stătător, cu o diagonală de 7 inch pentru șofer, și 10,25 inch pe consola centrală. Opțional, în loc de ecranul de 7 inch, poate fi ales unul de 10,25 inch, creând împreună Widescreen Cockpit.

A dispărut controlerul cu touchpad pe care îl aveam în consola centrală, făcând loc integrării wireless cu smartphone-ul și celui mai nou sistem de infotainment. O noutate pentru clasa sa este scanner-ul cu amprentă digitală, disponibil opțional. În acest fel, clasa A memorează și activează direct în profilul utilizatorului anumite setări personalizate, cum ar fi culoarea iluminatului habitaclului sau poziția scaunului.

Designul interior, unic în clasa sa, este subliniat de iluminarea specială. Cele trei guri de ventilație rotunde, cu aspect de turbină, atât de tipice pentru Mercedes-Benz, reprezintă un omagiu adus lumii aviației. Volanul modern cu design în 3 spițe, din piele nappa, este compact și se potrivește cu caracterul high-tech al consolei centrale reproiectate.

Noile motorizări Mercedes-Benz Clasa A

Noul Mercedes Clasa A primește aceeași gamă de motoare ca și până acum, însă toate modelele au asistență mild hybrid, pentru o mai bună eficiență a consumului de combustibil.

Mașinile entry-level primesc un motor pe benzină de 1,3 litri, disponibil cu 136 CP sau 163 CP. Apoi, există două unități pe benzină de 2,0 litri, cu 190 CP sau 224 CP. Dacă preferăm un motor diesel, există trei opțiuni de 2,0 litri, cu 116 CP, 150 CP sau 190 CP. 

Modelul plug-in hibrid A250e este, de asemenea, încă disponibil pentru acei cumpărători care doresc să mențină costurile de funcționare scăzute. Acesta utilizează motorul pe benzină de 1,3 litri, asociat cu un motor electric și o baterie de 15,6 kWh, pentru a produce 218 CP și o autonomie de 80 km în regim pur electric, la o încărcare completă.

Modelul actualizat Mercedes-Benz Clasa A poate fi deja comandat, primele mașini urmând să ajungă la începutul anului 2023.

În ceea ce privește prețul, acesta pornește de la 35.890,00 EUR, TVA inclus pentru o varianta standard, in timp ce prețul modelului AMG pornește de la 55.820,00 €, TVA inclus

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/autoklass/noua-clasa-a-hatchback-la-superlativ