Dezinformare facuta de UZEAR

BUCURESTI - 26 iunie 2009

Comunicat tip General in Auto

Urmare a comunicatului de presa emis de UZEAR in data de 15.06.2009, Consiliul Director se vede nevoit sa clarifice anumite aspecte, pentru a evita interpretarea tendentioasa si incorecta a situatiei marcii “MASINA ANULUI IN ROMANIA”, asa cum se incearca in documentul sus mentionat.

Marca “MASINA ANULUI IN ROMANIA ” NU ISI MODIFICA STATUTUL JURIDIC in cazul in care instantele judecatoresti resping actiunea APAR pusa pe rolul instantelor de judecata in 2008. Indiferent daca, dupa epuizarea cailor de atac, instantele competente vor respinge cererea de anulare a marcii (si nu brevetului) UZEAR, situatia juridica a celor doua marci va fi in continuare cea de mai inainte : APAR este titularul unei marci individuale, combinate, avand un drept exclusiv de folosinta asupra elementului verbal « MASINA ANULUI IN ROMANIA », iar UZEAR este titularul unei marci individuale combinate, obtinuta in baza unui DISCLAIMER, ceea ce presupune doar un drept de folosinta NON-EXCLUSIV asupra elementului verbal « MASINA ANULUI », indiferent de modul de utilizare.

Dorim sa precizam ca scopul acestui litigiu nu este de a profita de facilitatile clasei « Concursuri cu scop publicitar si comercial », ci de incetare a coexistentei unei marci exclusive, al carei titular este APAR, cu o marca non-exclusiva a carei existenta a creat constant confuzie in randul consumatorilor.

Indiferent de argumentatie, complet eronata si tendentioasa a UZEAR, concluzia comunicatului este falsa. Ca urmare a prevederilor legale, UZEAR nu este si nu va fi niciodata, indiferent de rezultatul vreunui litigiu, singura asociatie din Romania care poate acorda legal titlul si dreptul de folosire al marcii « MASINA ANULUI » rezultat in urma unui concurs, indiferent de caracterul publicitar sau sportiv al concursului.

Mai mult, UZEAR a emis un comunicat de presa inainte ca instanta de judecata sa elibereze argumentatia pentru decizia luata. Se dovedeste inca o data ca dl Michael Heimann, presedintele UZEAR, a emanat judecati proprii care lezeaza grav interesele APAR. De altfel, Consiliul Director al APAR va lua masurile legale care se impun in acest caz.

Vrem sa ne exprimam regretul – inca o data- pentru faptul ca dl Heimann incearca sa induca confuzie la nivelul industriei auto, a business-ului cu automobile. APAR va continua sa informeze cu profesionalism toate partile interesate cum stau, cu adevarat, lucrurile.


Consiliul Director APAR


Despre Automedia

APAR, UZEAR, MASINA ANULUI, dezinformare
Allma Somkereki
somkereki@automedia.ro