ZECE VEDETE PENTRU VIP ECO CHALLENGE

BUCURESTI - 19 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Media / Publicitate

La inițiativa APAR, zece vedete şi cele zece finaliste ale competiţiei naţionale “Maşina anului 2010 în România” se vor reuni vineri 20 noiembrie la VIP Eco Challenge.

Bucureşti, 19 noiembrie 2009 - VIP Eco Challenge este o iniţiativă prin care Asociaţia Presei Auto din România vrea să promoveze iniţiativele ecologice legate de automobile şi mai ales un stil de şofat care să utilizeze cât mai puţin carburant. Ceea ce presupune și un impact cât mai mic asupra mediului înconjurător. Emisiile poluante ale autoturismelor sunt direct legate de cantitatea de benzină sau motorină utilizate, astfel că tehnicile de șofat care ajută la diminuarea consumului autoturismului sunt benefice pentru oameni dar şi pentru natură. VIP Eco Challenge se va desfăşura sub forma unui concurs la care Octavian Bellu, Mihai Cioceanu, Mihai Constantinescu, Monica Davidescu, Anamaria Ferentz, Iuliana Marciuc, Ivan Patzaichin, Aurelian Temişan şi Gheorghe Turda vor conduce câte un autoturism pe un traseu prestabilit încercând să obţină un consum de carburant cât mai redus.

Pentru că vor fi prezente modele din clase diferite și cu motoare de capacitate cilindrică diferită, consumul mediu obținut se va raporta la cilindreea motorului. În acest fel evaluarea va fi una echidistantă.
Cele zece maşini cu care VIP-urile vor participa la concurs sunt Chevrolet Cruze, Ford Fiesta, Hyundai i20, Kia Soul, Mazda3, Opel Astra, Peugeot 206 plus, Renault Fluence, Toyota Avensis si Volkswagen Polo, ele fiind desemnate pentru a participa în finala competiţiei naţionale “Maşina Anului 2010 în Romania”.

Traseul de test cuprinde o buclă închisă de aproape 10 km în partea de nord vest a oraşului Bucureşti, o zonă intens circulată, concursul desfăşurându-se între orele 11:00 şi 12:00, astfel încât participanţii să concureze în condiţii de trafic specifice oraşului Bucureşti.


VIP Eco Challange este organizată cu mai puţin de o lună înainte de competiţia “Maşina anului 2010 în România”. Unul dintre cele zece autoturisme care vor participa la această probă eco urmează să fie desemnat câştigător absolut de către un juriu format din cele mai autorizate voci ale presei auto din România. Atât Eco Challenge cât şi “Maşina anului 2010 în România” sunt două iniţiative APAR având ca parteneri media televiziunea naţională, alte staţii TV comerciale, cotidiane de mare tiraj şi reviste auto specializate.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
Allma Edith Somkereki
Telefon: 0742.029.748
E-mail:somkereki@automedia.ro

Despre Automedia

VIP Eco Challenge, vip. masina
Allma Somkereki - somkereki@automedia.ro
somkereki@automedia.ro