Dublu click pe educaţie cu Renault şi ateliere fără frontiere

BUCURESTI - 7 aprilie 2016

Comunicat tip General in Auto, Afaceri, Educatie / Cultura, Social, Cursuri

- Grupul Renault România anunţă înscrierile pentru Dublu click pe educaţie cu Renault – un nou proiect de donații de calculatoare
- 500 de echipamente IT, recondiţionate de partenerul proiectului, asociaţia Ateliere Fără Frontiere, pot intra în dotarea grădiniţelor, şcolilor, liceelor şi altor instituții din domeniul educației și culturii
Potrivit raportului de ţară publicat de Comisia Europeană în martie 2016, mai puţin de jumătate din forţa de muncă din România (46%) posedă abilităţi digitale suficiente, faţă de 72%, în UE, acest aspect putând deveni un obstacol major în calea dezvoltării economice.

Grupul Renault România încurajează dezvoltarea abilităților digitale în rândul copiilor și tinerilor. Astfel, între 6 aprilie şi 6 mai, instituţii de învăţământ, ONG-uri și asociații situate în judeţele Argeş şi Dâmboviţa, dar şi în Bucureşti şi Ilfov, pot accesa proiectul Dublu click pe educaţie cu Renault al Grupului Renault România, creat în parteneriat cu asociaţia Ateliere Fără Frontiere.

Dublu click pe educaţie cu Renault şi ateliere fără frontiere

Grădiniţe, şcoli, licee, facultăţi, universităţi, muzee, biblioteci, din sistemul de stat, dar şi organizaţii nonguvernamentale, care activează în comunităţi defavorizate, au şansa de a beneficia de echipament informatic (500 de desktop-uri și laptop-uri), donate de Grupul Renault România. Acestea vor fi utile activităţilor educaţionale, de formare profesională sau integrare socială, derulate de către instituţiile de profil.

Echipamentele sunt recondiţionate de persoane în mare dificultate şi reintegrate pe piaţa muncii, angajate la asociaţia Ateliere Fără Frontiere.

Cei interesați se pot înscrie pe platformele online dedicate proiectului, educlick.ro şi daciagroup.com, printr-un formular personalizat. Fiecare aplicant va înscrie un proiect de educaţie, pentru implementarea căruia îi sunt necesare echipamente informatice. De asemenea, formularul trebuie să cuprindă informaţii despre instituţia respectivă.

La finalul înscrierilor, un juriu format din reprezentanţi ai Grupului Renault România, asociaţiei Ateliere Fără Frontiere şi parteneri independenți va analiza toate proiectele și va decide, pe baza unor criterii obiective, care vor fi instituţiile câştigătoare.

11.000 de copii din Argeş şi Dâmboviţa au beneficiat de material informatic, prin proiectul de Solidaritate digitală, promovat de Grupul Renault România şi Ateliere fără Frontiere, în decembrie 2014. Grupul Renault  a donat către 20 de instituţii de învăţământ (grădiniţe, şcoli şi licee) şi  8 organizaţii nonprofit, câștigătoare, 320 de echipamente echipamente IT, calculatoare şi laptopuri  (lista completă a câștigătorilor aici).

Asociaţia Ateliere Fără Frontiere este o asociaţie română fără scop lucrativ, creată în 2008, întreprindere socială de inserţie prin economia socială. Misiunea acesteia este inserţia socială, profesională şi civică a persoanelor aflate în mare dificultate. Mai multe informaţii, aici.

GRUPUL RENAULT ROMÂNIA - Responsabilitate SOCIALĂ

Grupul Renault aplică în România aceeași politică de responsabilitate socială pe care grupul o are în întreaga lume, având patru teme prioritare:

- securitate rutieră - diminuarea numărului accidentelor rutiere și dezvoltarea expertizei în acest domeniu în țările emergente, prin acțiuni de formare și sensibilizare (securitate și mobilitate pentru toți)

- mobilitate pentru fiecare - conceperea de produse mai bine adaptate noilor utilizări, noilor provocări ale infrastructurii

- urbaneprotecția mediului - reducerea emisiilor poluante ale vehiculelor și implementarea unui sistem de management al protecției mediului înconjurător în grupul Renault, pe parcursul întregului proces generator de valoare

- capital uman - promovarea diversității talentelor și a egalității de șanse pentru toți, mai ales ca un mijloc de optimizare a performanței grupului

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/automobile-dacia/dublu-click-pe-educatie-cu-renault-si-ateliere-fara-frontiere