Stagiarii Renault România de la Liceul Tehnologic de Construcţii Maşini Mioveni au luat vacanţă

BUCURESTI - 10 august 2015

Comunicat tip General in Auto, Educatie / Cultura, CSR, Cursuri

Live site

42 de elevi au beneficiat de stagii de practică pe platforma industrială Dacia și de burse lunare individuale în valoare de 200 de lei
Practica a fost efectuată în sectoarele unde este nevoie de sculeri-matrițeri

Liceenii stagiari în cadrul Grupului Renault în România au finalizat cele 6 săptămâni de stagii practice în uzină prevăzute pentru anul școlar 2014-2015 și au participat, săptămâna trecută, la bilanț. Cei 42 de elevi din clasele a IX-a și a X-a de la Liceul Tehnologic de Construcții Mașini Mioveni au beneficiat de stagii pentru specializarea sculer-matrițer. Ei au fost distribuiți în toate cele patru sectoare în care se execută operații specifice de concepție, construcție și reparații de matrițe – Direcția Matrițe Dacia, Departamentele Sudură și Aluminiu (Uzina Mecanica și Șasiuri Dacia), Departamentul Presaj (Uzina Vehicule Dacia).

Elevii și-au putut dezvolta competențele, pune în practică teoria învățată la școală și deprinde lucrul în echipă sub îndrumarea  specialiștilor Renault România.

Beneficii profesionale, dar și stimulente financiare

Conform protocolului semnat cu instituția de învățământ, cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș și Primăria Orașului Mioveni, compania acordă lunar fiecărui stagiar, pe lângă suma oferită de stat,  o bursă suplimentară de 200 de lei pe lună, pentru întreaga perioadă de studii (2 sau 3 ani de învățământ profesional). Acordarea bursei este condiționată de rezultatele la materiile școlare, prezența la cursuri și respectarea disciplinei școlare și în mediul profesional. În plus, elevii beneficiază de două perioade anuale de practică, în care au parte de îndrumarea specialiștilor grupului, precum și de masă de prânz și transport gratuite și de echipamente de protecție a muncii.

Colaborarea cu elevii, părinții și cadrele didactice a decurs firesc, echipa de coordonare a proiectului, din cadrul Serviciului Relații Școli și Universități a Renault România, având întâlniri periodice cu toți factorii implicați în educarea și consilierea liceenilor.

În luna iulie 2014, Grup Renault în România a semnat un protocol de parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș și cu Primăria Mioveni pentru înființarea și susținerea unor clase învățământ profesional cu profil mecanic, în cadrul Liceului Tehnologic de Construcții Mașini Mioveni. Susținerea Liceului Tehnologic de Construcții Mașini Mioveni include și: donații de mijloace tehnice (automobile, mașini și utilaje, echipamente) pentru formarea elevilor în laboratoarele liceului, formarea profesorilor de către specialiștii Dacia și Renault România, organizarea pentru elevi și cadrele didactice de vizite în Grupului Renault în România.

Taguri: DaciaRenault
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/automobile-dacia/stagiarii-renault-romania-de-la-liceul-tehnologic-de-constructii-masini-mioveni-au-luat-vacanta