Trei ani de parteneriat Dacia - Clasic e fantastic

BUCURESTI - 11 iunie 2015

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate

Live site

Peste 11.000 de spectatori au participat la spectacolele susţinute de artiştii din cadrul proiectului Clasic e Fantastic, pe parcursul stagiunii care s-a încheiat pe 7 iunie 2015, cu spectacolul Copilăria marilor compozitori – Ludwig Van Beethoven, la Ateneul Român.

Trei ani de parteneriat Dacia - Clasic e fantastic

Trei ani de parteneriat Dacia - Clasic e fantastic

Începând din toamna anului trecut, copiii, însoţiţi de părinţi, bunici sau cadre didactice, au mers la Teatrul Odeon sau la Ateneul Român să vadă puse în scenă spectacole și recitaluri precum Copilăria lui Beethoven, Copilăria lui Chopin, Copilăria lui Bach, Călătorie în lumea instrumentelor de percuţie şi multe altele.

Stagiunea 2014-2015 le-a oferit tinerilor melomani și câteva premiere inedite. Un spectacol special a fost repetiția generală cu public, la Ateneul Român, a Orchestrei de Tineret România-Moldova, care a susținut un concert de excepție sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, în luna februarie. O experiență interdisciplinară le-a fost oferită tinerilor, în aprilie, de renumitul coregraf român Gigi Căciuleanu şi compania sa de balet, Romanian Dance Company. Aceștia le-au explicat copiilor Cum să înţelegem muzica şi… dansul, prin intermediul unei repetiții generale cu public a spectacolului recent montat, Fabrika. În iunie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, după spectacolul Copilăria lui Chopin, cei mici au putut desena în voie pe maşinile Dacia Logan 10 ani şi Dacia Sandero Stepway, expuse lângă Teatrul Odeon.

Aceasta a fost cea de-a treia stagiune susţinută de Dacia România ca partener al proiectului educativ muzical. Colaborarea cu Clasic e fantastic, care durează de patru ani, va continua şi în stagiunea următoare, fiind unul dintre cele mai importante proiecte educaţionale în care se implică Dacia.