Raliul Germaniei: Hat-trick pentru Loeb şi Citroën

BUCURESTI - 23 august 2004

Comunicat tip General in Sport

Sebastien Loeb, Daniel Elena şi Xsara WRC şi-au confirmat statutul de favoriţi şi s-au impus pentru a treia oară consecutiv în Raliul Germaniei. Succesul echipei franceze a fost întregit cu un excelent loc trei semnat de perechea Carlos Sainz / Marc Marti. Întrecerea din preajma oraşului Trier va rămâne în istoria Campionatului Mondial de Raliuri din cauza condiţiilor atmosferice danteşti, resimţite în primele două zile. Învingătoare în nouă din cele 24 de probe speciale, maşinile Citroën au controlat în permanenţă şefia cursei, Loeb instalându-se la conducere după terminarea celei de-a doua probe speciale, când a trecut în faţa colegului său de echipă.

Raliul Germaniei: Hat-trick pentru Loeb şi Citroën

Cu două maşini pe podiumul de premiere, campioana en-titre Citroën şi-a mărit avantajul din competiţia constructorilor la 29 de puncte. În bătălia rezervată piloţilor, Sebastien Loeb ajunge la cinci victorii în acest sezon şi 29p avans faţă de Markko Martin. Pe locul trei se află Carlos Sainz, spaniolul situându-se la un singur punct faţă de estonian. Bucuros de obţinerea unui nou succes, Claude Satinet - Director General al Automobiles Citroën, a declarat: "Obiectiv îndeplinit!"

Asaltat de echipă şi de suporteri imediat după sosirea în parcul de asistenţă, Sebastien a fost cuprins de emoţie după obţinerea celui de-al treilea succes în raliul pe care, ţinând cont că se desfăşoară foarte aproape de Alsacia, îl consideră ca fiind pe teren propriu.
"În 2002 am trăit aici primul meu succes într-o etapă de campionat mondial. A fost un eveniment pe care n-am să-l pot uita niciodată. În 2003, bucuria a venit ca urmare a diferenţei foarte mici cu care mi-am asigurat prima poziţie. Anul acesta ecartul a fost ceva mai mare, dar condiţiile meteo puteau oricând să anihileze orice avantaj... În concluzie, nici una din victorii n-a venit foarte uşor!"

Reţeta acestui hat-trick? "Este un raliu care îţi cere să alternezi atacul cu momentele de răbdare, lucru evidenţial mai ales în acest an. În prima parte a raliului am încercat să-mi creez un avans cât mai mare. Atunci când condiţiile meteo au devenit precare, răbdarea a devenit elementul cel mai important. Sigur, poziţiile pe care le avem în ambele campionate ne deschid anumite perspective. Interesante," admite liderul. "Dar până nu se decide titlu trebuie să rămânem concentraţi la maxim..."

Clasat pe poziţia a treia, Carlos Sainz pare să se fi împăcat cu etapa germană a campionatului. "Aproape," răspunde surâzând El Matador. "Marc şi cu mine am reuşit al treilea podium consecutiv, performanţă explicată de efortul întregii echipe dar şi de motivaţia la fel de puternică. Suntem pe locul trei în clasamentul piloţilor şi sunt extrem de satisfăcut să văd că mă pot bate în continuare cu cei mai buni..."

"N-a fost uşor," admite Guy Frequelin. "Este un raliu în care se poate greşi foarte uşor la alegerea pneurilor. Noi însă ne-am descurcat foarte bine. Numărul ieşirilor în decor a fost şi el destul de mare. Sebastien şi Carlos au evitat însă piedicile şi au făcut o cursă nu doar strălucitoare cât mai ales inteligentă. Pentru noi, era foarte important să nu cedăm pe asfalt. Victoria de azi ne apără poziţia şi ne oferă câteva atuuri în cursa spre cele două titluri. Dar chiar şi aşa nu trebuie să ne culcăm pe laurii victoriei, drumul fiind încă destul de lung!"

Raliul Germaniei / Clasament final

1. Sebastien Loeb / Daniel Elena Citroën Xsara WRC 4h01m57,4s
2.Francois Duval / Stephane PrevotFord Focus RS WRC4h02m26,5s
3.Carlos Sainz / Marc MartiCitroën Xsara WRC4h03m06,9s
4.Markko Martin / Michael ParkFord Focus RS WRC4h04m37,8s
5.Cedric Robert / Gerald BedonPeugeot 307 WRC4h05m27,5s
6.Freddy Loix / Sven SmeetsPeugeot 307 WRC4h06m03,4s
7.Toni Gardemeister / Paavo LukanderSkoda Fabia WRC4h07m41,6s
8.Mikko Hirvonen / Jarmo LehtinenSubaru Impreza WRC20044h08m38,5s
9.Stephane Sarrazin / Patrick PivatoSubaru Impreza WRC4h08m56,3s
10.Alex Bengue / Caroline EscudoPeugeot 206 WRC4h12m24,1s

Clasamentul Campionatului Mondial de Raliuri

Piloţi: Sebastien Loeb 76p; Markko Martin 47p; Carlos Sainz 46p; Petter Solberg 44p; Marcus Gronholm 42p; Francois Duval 39p; Mikko Hirvonen 19p; Janne Tuohino 16p; Harri Rovanpera 14p; Freddy Loix 7p; Daniel Carlsson 6p; Gilles Panizzi 6p; Cedric Robert 4p; Manfred Stohl 3p; Jani Paasonen 3p; Henning Solberg 3p; Luis Perez Companc 3p; Toni Gardemeister 3p; Jussi Valimaki 2p; Alastair Ginley 2p; Antony Warmbold 1p; Miguel Campos 1p; Olivier Burri 1p; Aris Vovos 1p; Gabriel Pozzo 1p.

Constructori: Citroën 125p; Ford 96p; Subaru 67p; Peugeot 65p; Mitsubishi 17p.

Despre Automotive Trading Services SRL

Automotive Trading Services este importator oficial Citroen pentru Romania. In gama Citroen sunt incluse urmatoarele modele: Citroen C2, C3, C3 Pluriel, Xsara, Xsara Picasso, C8, Berlingo Multispace si vehicule utilitare: Berlingo Furgon, Jumpy si Jumper.
Monica Jitariuc
021- 233 09 17
ats@ats.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/automotive-trading-services-srl/raliul-germaniei-hat-trick-pentru-loeb-si-citroen