Aval

Definitie Aval

Angajament scris, garantie de plata in plus (alta decat a girantilor) a unui efect comercial pe care o ia asupra sa o persoana straina de cambie sau chiar un semnatar al ei, altul decat trasul, numit avalist, pentru toate indatoririle altui semnatar al cambiei (avalizatul).Cambia poate circula si fara aval deoarece acesta nu este indispensabil. Daca nu se indica numele persoanei pe care o garanteaza acesta, se presupune dat pentru tras, in cazul cand a fost acceptata cambia, sau pentru un tragator in caz contrar.Avalul poate fi dat de o persoana fizica, de o institutie financiara, o unitate comerciala sau de catre o banca. Avalul constituie o conditie ce trebuie indeplinita inainte ca documentele sa fie remise spre incasare: el trebuie intrebuintat adesea pentru garantarea platilor sub forma documentelor spre acceptare. Cambiile care nu au avalul inscris se restituie exportatorului prin intermediul bancii dupa avizare exportatorul are garantia ca marfurile pe care le expediaza vor fi platite, la scadentele convenite, de importator sau de girantul lui. Mai mult, cambia acceptata si avalizata poate constitui pentru exportator o sursa de credit, deoarece aceasta poate fi scontata, oferind astfel posibilitatea intrarii cu anticipatie in posesia mijloacelor valutare. Averea in banca la termen este constituita din depozitele in bani la termen de pana la 90 de zile si care trebuie sa figureze separat in bilant.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Aval? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Aval.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Aval. Definitiile termenilor despre Aval cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Aval, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Aval.