Avand-cauza

Definitie Avand-cauza

Persoana care nu a participat la incheierea contractului, dar fata de care contractul produse efectele sale datorita raportului prin care sunt legate de partile contractante.Deci, avanzii-cauza sunt asimilati atat partilor, deoarece contractul produce efecte fata de ele, cat si tertilor pentru ca nu au participat la incheierea contractului.Cele trei categorii de avanzi-cauza sunt:a. succesorii universali (care dobandesc intregul patrimoniu al partii contractante) si cu titlu universal ai partilor contractante (care dobandesc o fractiune din patrimoniul partii contractante)b. succesorii cu titlu particular (care dobandesc un drept individual)c. creditorii chirografari (creditorii lipsiti de garantii reale - gaj, ipoteca - avand numai un drept de gaj general asupra activului patrimonial al debitorului - vezi art.1718 Cod civil)

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Avand-cauza? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Avand-cauza.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Avand-cauza. Definitiile termenilor despre Avand-cauza cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Avand-cauza, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Avand-cauza.