Bahaii din intreaga lume s-au adunat pentru comemorarea centenarului inaltarii lui ABDU’L-BAHA

BUCURESTI - 7 decembrie 2021

Comunicat tip General in Religie

In Romania, Comunitatea Baha’i se alatura festivitatilor de comemorare a centenarului inaltarii lui ABDU’L-BAHA organizand evenimente, iar, duminica, 5 decembrie, la cinematograful Mall Baneasa s-a difuzat filmul “Exemplul Perfect”. Este un film despre viata celui care a fost Misterul lui Dumnezeu, fiul lui Baha’u’llah, si despre impactul acestei vieti asupra intregii umanitatii, din Persia pana in America.

poza centre bahai

poza centre bahai

Ultimile zile ale lunii noiembrie reprezinta pentru Comunitatea Baha’i din intreaga lume, zile pline de o incarcatura spirituala speciala.

Pe data de 22 noiembrie, reprezentanți ai comunităților Bahá’í din națiuni și regiuni din întreaga lume, printre care si Romania, au sosit la Haifa, Israel, intr-o adunare istorică la Centrul Mondial Baha’i pentru a comemora înălțarea lui ‘Abdu’l-Bahá.  Evenimentele din intreaga săptămână au culminat cu o comemorare in zorii zilei de vineri spre sâmbătă, marcând noaptea in care El a părăsit această lume.

Adunarea, reprezentând o secțiune transversală a umanității, este o oglindire a următoarelor cuvinte ale lui Abdu’l-Bahá: „Diversitatea din familia umană ar trebui să fie cauza iubirii și armoniei, așa cum este în muzică, unde  multe note diferite se combină în realizarea unui acord perfect.”

Programul, desfășurat la doar câțiva pași de Mausoleul Báb, acolo unde rămășițele pământești ale lui ‘Abdu’l-Bahá au fost îngropate după inaltarea Lui, a stimulat o reflecție profundă în rândul participanților asupra vieții exemplare de slujire a umanității a acestei personalitati unice in istoria umanitatii.

Fiu al lui Baha'u'lláh -Intemeietorul Credintei Baha’i, ‘Abdu’l-Bahá este considerat de catre credinciosii Bahai’i ca fiind prototipul exemplarului uman perfect, incarnarea oricărei virtuți , exemplul perfect al învățăturilor Tatalui Sau si Interpretul infailibil al Cuvântului Său.

El a adresat de-a lungul vietii Sale teme extrem de valoroase si relevante pentru bunăstarea și progresul umanității, inclusiv egalitatea dintre femei și bărbați, eliminarea  prejudecăților rasiale, armonia dintre știință și religie, unitatea religiei și pacea universală.

Cu aceasta ocazie, in Casele de Adorație Bahá’í din întreaga lume s-au desfășurat programe speciale, expoziții, prezentări artistice și discuții pe peluzele templelor, explorând teme legate de viața Sa de slujire a umanității și eforturile Sale de a promova pacea universală.

 

Imaginile de mai jos surprind câteva momente de la sosirea reprezentanților din întreaga lume și interacțiunile dintre aceștia în ultimele zile.

„Odată cu apusul Soarelui lui Baha’, Luna Legământului Său a răsărit în slava reflectată, spulberând întunericul unei nopți de disperare și luminând calea către unitatea întregii omeniri. În plinătatea strălucirii sale stă magnetica Figură  a lui 'Abdu'l-Baha', Fiul iubit pe care Baha'u'lláh l-a desemnat drept Interpretul  Cuvântului Său și Puterea executivă a autorității Sale și pe care L-a numit Centrul Legământului Său, o însărcinare fără paralel în toată istoria religioasă ."

~ Casa Universală a Dreptății

Religia Bahá`í este, conform enciclopediei „Britannica Book of the Year 1992", a doua religie din lume ca răspândire geografică după creștinism. Literatura Bahá`i este tradusă astăzi în peste 900 de limbi și dialecte iar comunități Baha’i există în peste 100 000 de orașe ale lumii. Esenţa Credinţei Bahá'í stă în conceptul de revelaţie progresivă. Bahá'íi cred într-o origine comună a tuturor religiilor și afirmă că, deşi fiecare dintre ele este purtătoarea unui mesaj independent şi reînnoit, toate sunt parte a unei Credințe comune. Nu există preoți și nici predicatori, principiul de bază este căutarea independentă a adevărului.

Comunitățile Bahá’í sunt ateliere deschise tuturor. Împreună învățăm practic procesul de construire spirituală a unei comunități. Scrierile Bahá’í îndeamnă către rugăciunea zilnică și comuniunea intimă cu Dumnezeu de aceea una din activitățile noastre sunt întâlnirile devoționale care se desfășoară în zeci de locuri din țară: în locuințe personale, centre bahá’í locale sau spații publice.  Institutul Ruhi, e un program internațional cu participare universală ce oferă cursuri pentru copii, tineri și adulți cu o programă oferită la nivel local: cercuri de studiu, lecții pentru copii, grupuri de adolescenti. Mai multe: http://www.bahai.org.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/avant-net-advertising-srl/bahaii-din-intreaga-lume-s-au-adunat-pentru-comemorarea-centenarului-inaltarii-lui-abdu-l-baha