Avantera anunta lansarea BET (Business Excellence Tool)

Otopeni - 20 decembrie 2010

Comunicat tip Produse / Servicii in Administratie Publica

Avantera anunţă lansarea BET (Business Excellence Tool), prima aplicaţie de modelare a proceselor organizaţionale (business process modelling) realizată de o companie românească. Aplicaţia a fost deja implementată sau este în curs de implementare, pentru o parte din modulele sale sau pentru toate modulele, în regim de utilizare cu număr nelimitat de utilizatori în organizaţii care însumează peste 20.000 de angajaţi.

„Într-o perioadă dificilă pentru organizaţii, Avantera oferă o soluţie pentru optimizarea funcţionării acestora prin utilizarea unui instrument inteligent, accesibil, de înaltă productivitate, pentru modelare organizaţională. Centrată pe reingineria proceselor organizaţionale, optimizare, managementul perfomanţei şi al riscurilor,  aplicaţia oferă alături de funcţionalităţi standard şi o serie de funcţionalităţi ce fac din produsul nostru un produs unic în lume. Născut din experienţa noastră directă acumulată într-un număr semnificativ de proiecte de consultanţă în management, în care am modelat în decursul timpului peste 3000 de procese organizaţionale, Business Excellence Tool oferă conducătoilor de organizaţii, consultanţilor interni şi externi un mijloc de perfecţionare şi adaptare a organizaţiei la criză.” a declarat Mihai Pascadi, director general Avantera.

„Flexibilitatea organizaţiilor reproiectate astfel devine nu numai un răspuns la criză dar şi un avantaj competitiv prin care companiile pot transforma criza dintr-o ameninţare într-o oportunitate.” a mai adăugat Mihai.

Aplicaţia este disponibilă on-line, fiind instalată pe serverul companiei, iar toţi utilizatorii pot avea acces atât prin intranet cât şi pe internet (dacă se doreşte acest lucru). Alături de modelarea proceselor, aplicaţia permite managementul dosarului personal al angajaţilor, managementul fişelor de post, raportare internă şi (într-o versiune disponibilă din 2011) managementul performanţei proceselor organizaţionale.

„Avem un parcurs de dezvoltare clar definit pentru BET, parcurs ce ne va poziţiona la sfâşitul anului 2011 în topul aplicaţiilor de acest gen din lume, acoperind nu numai modelarea (disponibilă astăzi) dar şi managementul resurselor şi performanţei proceselor, concomitent cu managementul performanţei angajaţilor. Aplicaţia răspunde totodată unui număr semnificativ de cerinţe rezultate din standarde şi acte normative, inclusiv celor stipulate de OMFP 946 / 2005 care sunt aplicabile instituţiilor publice din România. Aplicaţia este însă disponibilă pentru beneficiari din toată lumea, actualmente funcţionalităţile acesteia fiind accesibile în română, engleză şi franceză cu posibilitatea găzduirii de conţinut (de exemplu proceduri) în mai multe limbi simultan, aşa cum este adesea necesar în organizaţiile multinaţionale.” ne-a declarat Mihai Tutunaru, Product Manager pentru Business Excellence Tool.

Pe baza procedurilor documentate se poate genera Manualul Operaţional, iar activităţile documentate sunt preluate în fişele de post.

Modulul de raportare permite crearea de către utilizatori a unui număr nelimitat de rapoarte, atât de intrare, cât şi de ieşire (rapoarte agregate pe baza formulelor şi filtrelor de o complexitate ridicată).

Despre Avantera

Avantera este o companie de consultanţă care adresează necesităţile organizaţiilor pe patru nivele: strategic, operaţional, cultural-motivaţional şi al infrastructurii, în special al celei de TI. În cei aproape şapte ani de existenţă a pus la dispoziţia beneficiarilor săi soluţii adecvate pentru dinamizarea şi accelerarea dezvoltării lor sistematice, continue, pe baze solide şi orientarea activităţii lor spre excelenţă, utilizând cele mai moderne instrumente şi tehnici de management, cu un pas înaintea timpului lor: Avant-era.