Selfie, psiholog sau shopping?

BUCURESTI - 2 martie 2017

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social

Selfie , psiholog sau shopping ? La prima vedere, poate parea ca nu au nici un fel de legatura. Insa, la o privire mai atenta …

Daca te gandesti la “selfie”, care sunt primele cuvinte care-ti vin in minte si cu care il asociezi? Sunt cel mai adesea cuvinte de genul “ Facebook”, “like”, “distribuie”, “prieteni”? Dar oare te-ai intrebat ce nevoi sunt in spatele acestei  dorinte de a face un selfie? Este nevoia de a fi vazut, nevoia de a fi acceptat, apreciat? Ai nevoie de validari externe pentru ca stima de sine a scazut? Sau poate acest selfie iti ofera posibilitatea de a-ti satisface anumite cerinte absolutiste de tipul “Trebuie sa fiu perfect.”? Pentru ca daca faci un selfie, poti prezenta acea imagine pe care vrei tu sa o prezinti celorlalti, care nu este neaparat spontana, ci poate fi “cosmetizata”, “perfectionata”!

Dar shopping-ul ce-ti poate oferi? Posibilitatea de a te alatura unei anumite categorii sociale, etaland anumite “haine de firma”? Iesirea pentru moment din preocuparile cotidiene? Euforia, starea de bine pe care o ai atunci cand iti cumperi ceva nou si care-ti face placere?

Dar oare selfie-ul si shopping-ul iti satisfac aceste nevoi (de atentie, acceptare, aprobare, apartenenta etc.) in mod real sau este numai o solutie temporara si starea de bine este iluzorie, iar tu te invartesti intr-un cerc vicios?

Care este linia de demarcatie intre firescul acestor actiuni (selfie si shopping) si exagerarea acestora, alunecarea catre zona disfunctionala  sau, in cazuri extreme, catre patologic? Iata intrebari la care un psiholog te-ar putea ajuta sa gasesti raspunsuri. Si ce ar mai putea face in plus un psiholog? Te-ar putea ajuta sa identifici acele nevoi pe care ti le satisfaci prin intermediul selfie-urilor si al shopping-ului si sa descoperi ce ai putea pune in loc, cum altfel ti-ai putea implini acele nevoi, pentru a avea o stare de bine de durata, pentru a creste la nivel personal.

Despre AVENTURA DEZVOLTARII

Aventura Dezvoltarii va ofera suport pentru a va (re)descoperi propriile resurse, va antreneaza pentru a va pune in valoare potentialul si va calauzeste sa acceptati trecutul, sa fiti “aici si acum”, traindu-va frumos prezentul si construindu-va cu indrazneala si incredere viitorul! Prin intermediul programelor de dezvoltare personala, a sedintelor de consiliere psihologica si psihoterapie va insotim si sustinem pentru a pasi cu incredere pe drumul devenirii voastre!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aventura-dezvoltarii2/selfie-psiholog-sau-shopping