Tinerii cu Sindrom Down, de la nevoi speciale, la rezultate remarcabile si clipe de bucurie

BUCURESTI - 15 aprilie 2016

Comunicat tip General in ONG, Sanatate, Social

Pornind de la un obiectiv comun – acela de a aduce starea de bine si bucuria in viata copiilor cu Sindrom Down si a parintilor acestora, Asociatia Be a Butterfly si Aventura Dezvoltarii au incheiat un protocol de colaborare.

Asociația Be a Butterfly este un ONG tanar, care a conceput un sistem adaptat nevoilor specifice persoanelor cu Sindrom Down si alte deficiente intelectuale, bazat pe impletirea dintre sport, terapii paramedicale și terapie ocupationala. Rezultatele tinerilor beneficiari ai asociatiei, dupa numai 2 ani de activitate, sunt remarcabile; o incununare a acestora este selectarea a doi dintre ei pentru lotul national Special Olympics, ce a participat în 2015 la Jocurile de vara Special Olympics de la Los Angeles, de unde s-au întors cu medalie de argint la probele de înot.

Aventura Dezvoltarii ofera servicii de consiliere psihologica si psihoterapie si organizeaza grupuri de dezvoltare personala si ateliere creative, pana in prezent insumand deja un numar de peste 200 participanti.

In cadrul parteneriatului cu Asociatia Be a Butterfly, Aventura Dezvoltarii a organizat pentru membrii asociatiei Ateliere Creative, in cadrul carora tinerii si-au antrenat atentia, rabdarea si indemanarea pentru a realiza diverse decoratiuni. Aceste ateliere fac parte dintr-un program mai amplu, pe care Aventura Dezvoltarii l-a pregatit pentru a veni in sprijinul copiilor cu nevoi speciale, dar mai ales al parintilor acestora.

Pentru ca aparitia unui copil cu nevoi speciale poate aduce cu sine nelinisti, framantari, intrebari, iar cresterea si educarea lui pot reprezenta o mare provocare pentru parinti, Aventura Dezvoltarii a creat un program intitulat “Parinte constient, parinte implicat”, care include trei workshop-uri oferite gratuit membrilor asociatiilor care ocrotesc copiii cu nevoi speciale. In cadrul acestora vor fi abordate aspecte precum ceea ce inseamna sa fii parintele unui copil cu nevoi speciale, provocari, dificultati, putere si vulnerabilitate; vor fi aduse in discutie si nevoile si dorintele parintilor, care, de cele mai multe ori, sunt lasate in plan secundar, ceea ce aduce neajunsuri si in relatia parinte-copil. Aceste workshop-uri sunt interactive, parintii avand posibilitatea sa adreseze intrebari specialistilor, sa aduca in discutie subiectele considerate de ei “arzatoare” si, calauziti de psihoterapeuti, sa gaseasca ei insisi solutii potrivite pentru problemele cu care se confrunta.

Despre AVENTURA DEZVOLTARII

Aventura Dezvoltarii va ofera suport pentru a va (re)descoperi propriile resurse, va antreneaza pentru a va pune in valoare potentialul si va calauzeste sa acceptati trecutul, sa fiti “aici si acum”, traindu-va frumos prezentul si construindu-va cu indrazneala si incredere viitorul! Prin intermediul programelor de dezvoltare personala, a sedintelor de consiliere psihologica si psihoterapie va insotim si sustinem pentru a pasi cu incredere pe drumul devenirii voastre!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aventura-dezvoltarii2/tinerii-cu-sindrom-down-de-la-nevoi-speciale-la-rezultate-remarcabile-si-clipe-de-bucurie