Avulsiune

Definitie Avulsiune

Din punctul de vedere al dreptului civil, o accesiune imobiliara naturala. Reglementata in art.498 Cod Civil, prin avulsiune se inteleg ruperea brusca a unei bucati de pamant, datorita actiunii apelor curgatoare, si alipirea ei la un teren riveran care este proprietatea altei persoane. Potrivit legii, acea bucata de pamant devine proprietatea proprietarului fondului la care s-a produs alipirea. Totusi, fostul proprietar poate sa o revendice in termen de un an.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Avulsiune? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Avulsiune.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Avulsiune. Definitiile termenilor despre Avulsiune cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Avulsiune, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Avulsiune.