Cele 10 avantaje ale PET-ului reciclat

BUCURESTI - 26 octombrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Social, Tehnologie

Sticlele pentru bauturi PET sunt usoare, indestructibile si, datorita acestor avantaje, sunt disponibile pe scara larga. Consumatorii returneaza patru cincimi din sticlele goale la centrele de colectare. In comparatie cu productia de sticle noi, reciclarea sticlelor uzate reduce impactul asupra mediului la jumatate. Este important ca materialul reciclat sa nu fie poluat cu substante straine. Sticla de bauturi PET de unica folosinta s-a impus ca ambalaj standard pentru bauturi racoritoare si apa minerala. Acest plastic are avantajul de a fi usor si rezistent.

perforatoare PET

Aprecierea ecologica

PET este abrevierea pentru polietilen tereftalat. Acest plastic apartine grupului de poliesteri si este realizat in principal din hidrocarburi de origine fosila (petrol, gaze naturale). Fabricarea unui kilogram de PET necesita aproape doua kilograme de titei.

In cele din urma, deoarece acest material este compus exclusiv din elementele oxigen, hidrogen si carbon, este posibil sa il distrugi fara a polua cu ajutorul unor perforatoare PET. Reciclarea PET-ului are sens, deoarece fabricarea sticlelor din agregate reciclate necesita jumatate din energia productiei de sticle noi. Pentru ca echilibrul ecologic al sticlelor de bauturi PET sa fie pozitiv, rata de reciclare trebuie sa fie ridicata.

Exista un sistem de reciclare numai pentru ambalajele PET pentru bauturi. Alte ambalaje PET si alte deseuri din plastic care nu pot fi supuse valorificarii materialelor sunt incinerate cu deseurile menajere. Datorita filtrelor si curatarii gazelor arse, emisiile sunt foarte scazute.

Citeste si: Avantajele Folosirii Unei Prese Pentru Balotat PET-Uri Şi Provocările Acestei Alegeri

10 avantaje ale PET-ului reciclat

Probabil ai auzit multe despre reciclarea plasticului, dar unele dintre aceste fapte ar putea sa te surprinda. Citeste mai departe si afla zece motive pentru care reciclarea plasticului cu perforatoare PET este in crestere. PET-ul reciclat post-consum (PET post-consum sau rPET) are multe beneficii de durabilitate. Cu o sticla si un capac, ambele fiind reciclabile, sticlele PET sunt o solutie de ambalare ideala si durabila. Iata primele 10 beneficii ale utilizarii PET-ului reciclat.

* Dupa cum am mentionat mai sus, sticlele PET sunt reciclabile.

* PET-ul reciclat are o amprenta de carbon mai mica decat PET-ul virgin.

* PET-ul reciclat este ultrausor in comparatie cu alte tipuri de ambalaje.

* In comparatie cu sticla, PET-ul reciclat este cu 85% mai usor si, prin urmare, ajuta la reducerea costurilor de transport si a emisiilor de CO2.

* Sticlele PET reciclate sunt indestructibile, asigurand siguranta in lantul de aprovizionare, magazinele de vanzare cu amanuntul si acasa.

* PET-ul reciclat este complet sigur pentru ambalarea alimentelor si a bauturilor.

* Procesul de fabricare a PET-ului reciclat transforma deseurile de consum intr-o resursa valoroasa.

* PET-ul reciclat poate inlocui total sau partial PET-ul virgin in produsele de ambalare noi.

* PET-ul reciclat permite companiilor si organizatiilor sa-si atinga obiectivele de durabilitate.

* Multe marci importante s-au angajat sa foloseasca PET reciclat pentru a reduce amprenta de carbon a produselor lor. Unele dintre aceste companii includ Coca-Cola, Danone, PepsiCo, Nestlé Waters si multe altele.

Acum ca stii mai multe despre beneficiile durabile ale PET-ului reciclat, nu uita sa reciclezi sticlele de plastic uzate punandu-le in cosul corespunzator. Exista multe firme care iti ofera informatiile de care ai nevoie pentru a face alegeri bune in materie de reciclare.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/awecompactors/cele-10-avantaje-ale-pet-ului-reciclat