Care sunt criteriile în funcție de care alegi un psiholog

Craiova - 6 aprilie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Alegerea unui psiholog nu este niciodată ușoară. Oamenii apelează tot mai des la ajutorul unui psiholog atunci când nu își mai pot gestiona emoțiile sau când au o problema la care nu găsesc rezolvare.

psiholog-dragos-stoian.ro

psiholog-dragos-stoian.ro

Faptul că poți apela la un specialist în sănătatea mintală, emoțională și relațională este un lucru bun pentru tine. Este foarte important să îți poți alege psihologul potrivit pentru problemele pe care le ai.

Cum alegi cel mai bun psiholog pentru problemele tale

Ține cont de nevoile tale

Ca să poți alege un psiholog potrivit pentru tine trebuie să ții cont de toate problemele pe care le ai. Nu te lasă convins de prieteni sau de cunoștințe. Mergi la psihologul de care te simți mai conectată și care crezi că te va ajută să îți rezolvi toate problemele.

Urmează-ți instinctele

Cel mai important aspect în alegerea unui psiholog este să îți urmezi instinctele. Dacă de la prima întâlnire consideri că te vei înțelege cu psihologul atunci este un semn clar că trebuie să revii la acesta.

Ține cont de competența și de experiența psihologului

Competanta și experienta psihologului este foarte importantă. Ca să poți avea parte de servicii cât mai complexe și mai sigure din partea acestuia este recomandat să faci o mică cercetare astfel încât să poți avea parte de rezultatul pe care îl doreșți. Cu cât psihologul are mai multă experiență cu atât vei fi mai sigur de alegerea luata.

Fă cercetările necesare

Pentru a fi sigur că ai ales cel mai bun psiholog este necesar să te interesezi asupra studiilor și formării acestuia. Descoperă care sunt competențele avute de psiholog și verifică care sunt acreditarile și certificările obținute de acesta.

Când ai nevoie de psiholog?

• Ai nevoie de ajutorul unui psiholog atunci când te simți trist pentru o perioada mai lungă de timp.
• Atunci când relațiile tale se deteriorează sau atunci când ai pierdut pe cineva drag
• Atunci când eșți stresat și simți un gol în interior
• Dacă te îngrijorezi excesiv sau dacă te aștepți la scenarii sumbre și ai mereu impresia că ești la marginea prăpastiei
• Dacă nu reușeșți să te mai concentrezi
• Dacă nu te mai poți bucura de nimic și momentele de liniște interioară sunt demult apuse
• Dacă propriile acțiuni îți dăunează sau îi afectează pe cei din jur în mod negativ
• Dacă ai dificultăți în realizarea sarcinilor zilnice

Psihologul Dragoș Stoian îți oferă ședințe eficiente

Dacă vrei să ai parte de un psiholog cu experiență atunci psiholog Dragoș Stoian este alegerea cea mai potrivită pentru tine. Acesta va știi cum să discute cu tine și să îți ofere toate sfaturile pe care le dorești. Cu ajutorul psihologului Dragoș Stoian vei reuși să gestionezi mult mai bine anumite schimbări care au loc în viața ta și vei reuși să te dezvolți și să iei cele mai bune alegeri pentru tine. Vei reuși să te cunoști mai bine și  să înțelegi cum să iei alegerile care ți se potrivesc.