Ce trebuie să știi despre alimentația diversificată a bebelușului

BUCURESTI - 19 iunie 2013

Comunicat tip General in Sanatate

Trecerea de la laptele matern la alimentația solida este un pas important pentru orice mămică. Insă, începând cu vârsta de 6 luni, majoritatea bebelușilor este pregătită să mănânce alimente solide, pe lângă alăptare, deoarece tractul digestiv al copilului este dezvoltat așa cum trebuie.

 După primele șase luni poți include în alimentația bebelușului hrana solidă 

Babyplus.ro

Cum știi că bebelușul tau este pregătit să treacă la alimentația diversificată

Așa cum am specificat mai sus, după primele șase luni poți include în alimentația bebelușului hrana solidă, astfel încât acesta să crească armonios și să se bucure de nutrienții din alimentele furnizate.

Vei observa că micuțul tău devine din ce în ce mai înfometat (din cauză că laptele de la sân nu mai este suficient de hrănitor) și se va trezi dimineața mai devreme, plângând adesea de foame.

Pe lângă vârstă, poți avea în vedere și alte semne care îți indică faptul că micuțul tău are nevoie de alimente solide. De exemplu, dacă pentru întrebări de genul – Bebelușul tău ține capul într-o poziție stabilă, verticală? Bebelușul se arată interesat de ceea ce mănânci? Sau Bebelușul ronțăie jucăriile sau degețelele? – ai un răspuns afirmativ și ai primit și acceptul medicului pediatru, poți începe să îi completezi meniul cu hrană solidă.

Care sunt alimentele pe care le poți include în alimentația bebelușului

Pentru început trebuie să ai grijă ca porțiile de mâncare să aibă o consistență potrivită, apropiată cumva cu cea a iaurtului. Poți să îi pregătești micuțului tău un amestec de piure pentru bebeluși cu puțin lapte și să îl lași să simtă gustul și textura noii hrane.

Merele, perele sau bananele sunt doar câteva dintre fructele pe care i le poți oferi bebelușului sub formă de piure. Pe lângă aceste alimente, mămicile experimentate recomandă cereale pentru copii, pasate cu lapte, fulgi de ovaz sau legume.

Din cauză că rinichii micuțului tău ar putea avea de suferit, evita să adaugi sare peste mâncărurile pe care i le oferi. Nici preparatele cu zahăr nu își găsesc locul in planul alimentar al celui mic, deoarece această substanță afectează bacteriile bune din stomacul bebelușului.

Recomandarea specialiștilor de la babyplus .ro este să adaugi un aliment solid la fiecare câteva zile, pentru a depista eventualele alergii ale celui mic.

Cei mai mulți părinți evită să îi ofere puiului lor alimente cunoscute ca fiind alergene (oua, pește, arahide, nuci sau miere), însa cercetările au arătat că nu există nicio dovadă convingătoare că dacă alimentele respective sunt eliminate din meniul bebelușului,  pot fi prevenite alergiile alimentare din viitor.

După vârsta de opt luni, poți să îi dai celui mic bucăți mici din diverse alimente (paste mărunțite, fructe moi, brânzeturi sau cărniță), iar pe măsură ce bebelușul se apropie de vârsta de 1 an, este nevoie să ajungă la trei mese solide pe zi.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/babyplus/ce-trebuie-sa-tii-despre-alimenta-ia-diversificata-a-bebelu-ului