Cum tratezi oboseala cronica in sarcina
BUCURESTI - 6 august 2013
Comunicat tip General in Sanatate
Din cauza modificarilor hormonale si a efortului depus de organism pe perioada sarcinii pot aparea o serie de neplaceri - cea mai fecventa fiind oboseala cronica. Aceasta tulburare se manifesta printr-o stare de extenuare extrema, care nu cedeaza nici macar in momentele de repaus, si teama viitoarei mamici ca nu poate aduce pe lume un copil in conditii normale.
Oboseala Cronica
Oboseala cronica poate fi recunoscuta in momentul in care se instaleaza o extenuare severa, care dureaza cel putin 6 luni si nu se amelioreaza odata cu odihna suficienta.
Mai mult decat atat, pe termen lung se pot identifica si alte simptome, precum uitarea, pierderea memoriei si a capacitatii de concentrare, durerile de gat, de cap si musculare, durerile articulare si un somn neodihnitor.
Medicul specialist este cel care stabileste un diagnostic corect, dupa identificarea a cel putin 4 dintre simptomele enumerate.
Cum se poate trata oboseala cronica in timpul sarcinii
Desi aceasta tulburare este asociata cu sarcina , trebuie mentionat ca este o boala comuna care afecteaza toate categoriile de persoane, nu doar femeile insarcinate.
Totusi, lucrurile se complica ceva mai mult de aceasta data, pentru ca graviduta va trebui sa incerce un tratament aletrnativ celui medicamentos, astfel incat sa nu existe vreun pericol pentru bebelus.
Iata cateva solutii pentru diminuarea oboselii cronice.
1. Inlatura factorii nocivi pe toata perioada sarcinii
Vorbeste cu familia sau incearca tu insati ca in perioada sarcinii sa inlaturi stresul si tensiunile cu rudele si persoanele apropiate. Odihna este si ea foarte importanta, iar repausul la pat este o conditie obligatorie pentru inlaturarea oboselii.
2. Intareste-ti organismul cu ajutorul suplimentelor alimentare
Ai nevoie de un aport suplimentar de minerale (fier, magneziu, cupru, crom), pe care il poti obtine fie cu ajutorul suplimentelor, fie dintr-o alimentatie sanatoasa si echilibrata.
Patrunjelul, curcuma, hreanul, ghimbirul sau paducelul sunt surse naturale ideale pentru complexul de vitamina B- care amelioreaza sau conduce la disparitia simptomelor de oboseala cronica.
La randul lor,ovazul, sunatoarea, limba mielului si cretisorul induc o dispozitie pozitiva si favorizeaza bunastarea generala, in vreme ce laptisorul de matca este considerat un bun stimulent al nivelului energetic.
3. Nu uita de exercitiile fizice Miscarea moderata si plimbarile in aer liber fac adevarate minuni in combaterea starii de epuizare fizica.