Ce este un backlink si de ce ai nevoie de el?

Un backlink mai este cunoscut si ca link inbound sau link de intrare de la un site catre un alt site. Motoarele de cautare considera aceste link-uri drept ”voturi de incredere” pentru o anumita pagina de pe un alt site web.

Prin urmare, paginile si site-urile care au un numar mare de backlink –uri tind sa aiba pozitii ridicate in clasamentul organic al motoarelor de cautare.

De ce este important fiecare backlink pentru site-ul tau?

Fiecare backlink care duce catre site-ul tau este deosebit de valoros pentru SEO. In esenta, fiecare backlink de pe o alta pagina web, catre site-ul tau, reprezinta un semnal pentru motoarele de cautare ca altii garanteaza pentru continutul oferit de tine. Cu cat site-ul tau beneficiaza de mai multe backlink-uri, cu atat va fi afisat mai sus in motoarele de cautare.

Prin urmare, cu cat ai mai multe backlink-uri care duc catre site-ul tau, cu atat te vei clasa mai sus in motoarele de cautare.

Castigarea de backlink-uri este o componenta esentiala a SEO off-site, procesul fiind cunoscut ca Link Building.

Unele backlink-uri, cele mai valoroase, oferite de la site-uri de incredere, populare, cu autoritate ridicata sunt considerate cele mai ravnite, deoarece ofera un plus de valoare site-ului. La polul opus se afla cele care sunt date de site-uri cu potential de spam.

Un backlink puternic trebuie sa fie ”dofollow”, adica sa nu aiba algoritmul ”rel=nofollow” in url. De asemenea, este important sa fie oferit de un domeniu care nu a mai fost legat de tine (adica sa nu ai link pe site-ul tau catre site-ul respectiv).

Optimizare Seo

Pentru ca afacerea ta sa fie prezenta in primele afisari si sa ajunga usor la publicul tinta ai nevoie de o optimizare SEO.

Link Building

Link Building este o practica des intalnita cand vine vorba de SEO. Aceasta presupune constructia de backlinkuri.

Google Webmaster Tools

Monitorizeaza evolutia site-ului in Google cu ajutorul acestui tool care verifica integritatea unui site in motoarele de cautare.

Ahref

Urmareste backlink-urile si mentionarile site-ului tau cu ajutorul site-ului Ahrefs, pentru a sti unde te situezi si ce trebuie sa mai faci.

Seo Spyglass

Cu ajutorul acestui tool poti vizualiza toate link-urile care sunt penalizate de Google, pentru a le eminima.

Open Site Explorer

Cu ajutorul acestui tool poti compara site-ul tau cu cel al competitorilor si poti afla de unde vin link-urile catre site-ul lor.
De ce sa alegi comunicatedepresa.ro in strategia ta de backlink?
  • Articolele SEO te ajuta sa urci in cautarile din Google
  • Articolele SEO te ajuta la construirea unui brand awareness, dar si a backlink-urilor, atragand mai multi clienti pentru afacerea ta
  • Poti publica articole instant, dintr-o lista de peste 800 de site-uri din toate domeniile
  • Totul se intampla dintr-un singur loc, printr-un sistem automatizat, prin urmare castigi timp valoros pentru tine. Procesul dureaza maximum 3 minute
  • Peste 18 ani de experienta in media digitala
  • Peste 150.000 de articole publicate
  • Beneficiezi de un consultant direct care iti va fi alaturi pentru orice problema
Hai să discutăm despre proiectul tău!

Cu peste 18 ani de experiență în media digitală, Comunicatedepresa.ro este un instrument util si eficient de comunicare si informare publica.

Inainte de a trimite datele va rugam sa consultati Termenii si conditiile si Politica de confidentialitate. Prin apasarea butonului “Trimite”, va exprimati acordul cu privire la acestea si acceptati sa fiti contactat de un reprezentant Comunicatedepresa.ro.

Mai multe informatii despre backlink
Optimizare SEO
Pentru ca afacerea ta sa fie prezenta in primele afisari si sa ajunga usor la publicul tinta ai nevoie de o optimizare SEO.
Link Building
Link Building este o practica des intalnita cand vine vorba de SEO. Aceasta presupune constructia de backlinkuri.
Promovare SEO
Promovarea SEO ajuta un site, indiferent de tipul acestuia, sa se diferentieze de site-urile similare, in rezultatele motoarelor de cautare
Articole SEO
Articolele SEO, mai sunt cunoscute si ca Advertoriale SEO si au ca scop cresterea vizibilitatii site-ului in motoarele de cautare.
Advertoriale
Advertoriale SEO, sunt articole informative, atractive, care duc la sporirea vizibilitatii site-ului in motoarele de cautare.
Campanie SEO
O campanie SEO este un proces prin care site-ul tau poate creste in motoarele de cautare. 
Servicii SEO
Serviciile SEO cuprind atat promovarea site-ului si a brandingului, cat si optimizarea site-ului in motoarele de cautare prin publicarea de articole SEO.
Google Ads
Google Ads iti permite sa-ti promovezi afacerea persoanelor potrivite, in locul potrivit si la momentul potrivit, astfel incat sa atragi vanzari rapid.
Facebook Ads
Facebook Ads este platforma ideala pentru a creste vizibilitatea afacerii tale sau pentru a atrage rapid vanzari, atat prin campanii B2C cat si B2B.
Fonduri Europene
Beneficiare de granturi prin programele de Fonduri Europene au obligatia de a publica communicate de presa la inceputul si finalizarea proiectului.
Prin utilizarea site-ului, iti exprimi acordul cu politica noastra de folosire a cookie-urilor. Folosim cookie-uri pentru a-ti asigura o experienta pozitiva si o navigare intuitiva si relevanta. Accept