Balanta timpului de folosire a utilajelor si agregatelor

Definitie Balanta timpului de folosire a utilajelor si agregatelor

Evidentiaza, intr-o forma sintetica, timpul de functionare si modul de folosire a utilajelor si agregatelor, in vederea caracterizarii utilizarii extensive a capacitatilor de productie.Cuprinde urmatorii indicatori principali:a. fondul de timp calendaristic (Fc)b. fondul de timp disponibil de functionare (Fd)c. timpul pentru reparatii planificate, exprimate in zile calendaristice, in care utilajul sau agregatul este oprit (Tr)d. fondul de timp efectiv de functionare a utilajului sau agregatului (Fe).Fd se determina in functie de regimul de functionare a utilajelor si a agregatelor respective.La utilajele si agregatele cu functionare continua, Fd se determina cu ajutorul formulei:Fd = Fc - Tr.Pentru utilajele si agregatele care functioneaza cu saptamana intrerupta, Fd se calculeaza cu ajutorul relatiei:Fd = [Fd - (Tl + Tr)] x Ns x Ds X (100 - p)/100,in care:- Tl reprezinta timpul liber (de nefunctionare) in zile, datorita duminicilor, sarbatorilor legale, saptamanii reduse de lucru- Ns reprezinta numarul schimburilor in 24 de ore- Ds reprezinta durata unui schimb, in ore- p reprezinta procentul planificat de intreruperi curente.Calculul Fd la utilajele si agregatele cu functionare sezoniera se face tinandu-se seama de perioada sezonului de activitate.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Balanta timpului de folosire a utilajelor si agregatelor? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Balanta timpului de folosire a utilajelor si agregatelor.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Balanta timpului de folosire a utilajelor si agregatelor. Definitiile termenilor despre Balanta timpului de folosire a utilajelor si agregatelor cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Balanta timpului de folosire a utilajelor si agregatelor, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Balanta timpului de folosire a utilajelor si agregatelor.