Banca Nationala a Romaniei (BNR)

Definitie Banca Nationala a Romaniei (BNR)

este banca centrala a statului roman si are drept obiectiv principal asigurarea stabilitatii monedei nationale, pentru a contribui la stabilitatea preturilor.Activitatea acestei banci este reglementata de Legea nr. 101/1998. BNR raspunde de elaborarea si aplicarea politicii monetare, valutare, de credit, de plati autorizarea si supravegherea prudentiala a bancilor din sistem. Este o banca investita cu functii de emisie a monedei si de manevrare directa sau indirecta a volumului si costului creditului la nivel national. Atributia principala a bancii centrale este de a asigura stabilitatea monetara si de a veghea la compatibilitatea acesteia cu expansiunea economica. Ea regleaza lichiditatea, apeland la sterilizarea masei monetare aflate in circulatie, precum si la injectarea de lichiditate in sistem atunci cand este nevoie organizeaza platile prin compensatie intre banci, si joaca rolul de corespondent cu bancile centrale din strainatate participa la elaborarea bugetelor administratiei publice centrale prin acordarea de consultanta in ceea ce priveste stabilirea conditiilor imprumuturilor sectorului public participa in numele statului la negocieri externe in probleme financiare, monetare, valutare, de credit si de plati indeplineste obligatiile Romaniei ce-i revin in calitate de membru FMI actioneaza ca agent al statului, pe baza unor intelegeri cu Ministerul Finantelor, in efectuarea unor operatii cu titluri de stat gestioneaza rezervele internationale ale Romaniei. BNR este condusa de un consiliu de administratie, un guvernator, un prim - viceguvernator si doi viceguvernatori.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Banca Nationala a Romaniei (BNR)? Propune definitie

Poze Banca Nationala a Romaniei (BNR)

 • Concurs de majorete pentru nationala de rugby

  Poza: Concurs de majorete pentru nationala de rugby a Romaniei

 • Cercetasii Romaniei sarbatoresc Ziua Nationala in „Unitate şi Prietenie”

  Poza: Cercetasii Romaniei sarbatoresc Ziua Nationala in „Unitate şi Prietenie”

 • De ziua Nationala a Romaniei Cocor Channel incepe sa emita pe cea mai mare fatada media din Romania si Europa Continentala.

  Poza: De ziua Nationala a Romaniei Cocor Channel incepe sa emita pe cea mai mare fatada media din Romania si Europa Continentala.

 • BANCA NATIONALA a ROMANIEI, CONSILIUL NATIONAL al IMM, ASOCIATIA EDITORILOR din OMANIA,INTELPROF, VAVIAN TRADING au devenit clientii Professional Image Concept.

  Poza: BANCA NATIONALA a ROMANIEI, CONSILIUL NATIONAL al IMM, ASOCIATIA EDITORILOR din OMANIA,INTELPROF, VAVIAN TRADING au devenit clientii Professional Image Concept.

 • Vezi toate pozele despre Banca Nationala a Romaniei (BNR)

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Banca Nationala a Romaniei (BNR). Definitiile termenilor despre Banca Nationala a Romaniei (BNR) cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Banca Nationala a Romaniei (BNR), va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Banca Nationala a Romaniei (BNR).