Consolidarea cladirilor cu risc seismic ridicat poate fi realizata rapid si economic folosind tehnologie moderna de ultima generatie

Cluj-Napoca - 14 februarie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Live site

In contextul evenimentelor recente din Turcia si Siria (cele 2 cutremure cu magnitudine de peste 7 grade pe scala Richter la interval de cateva ore), a revenit in discutie problema cladirilor cu risc seismic ridicat din Romania, cu precadere a cladirilor istorice vechi, spitale si cladiri administrative situate in zone cu risc seismic ridicat.

Consolidare structurala zid de beton

Consolidare structurala zid de beton

Rares Barb ing. constructor cu experiență de peste  15 ani în studiul si executia soluțiilor tehnice pentru consolidarea clădirilor vorbește despre ce este de făcut în România pentru a preveni un dezastru în caz de cutremur.

CARE ESTE MOTIVUL PENTRU CARE SE ÎNTÂRZIE INTERVENȚIA ASUPRA CLĂDIRILOR CU “BULINĂ ROȘIE”?

Intarzierea reabilitarilor structurale a cladirilor cu “bulina rosie” este legata de costuri in majoritatea cazurilor, de durata de executie, coroborat cu blocarea functionarii, intreruprerea activitatilor sau utilizarii constructiilor pe perioada consolidarilor.

In ultimi ani s-au dezvoltat tehnologii inovatoare de consolidare, echipamente si materiale moderne care permit identificarea, rezolvarea si implementarea proiectelor de consolidare intr-un termen relativ scurt.

Identificarea si evaluarea riscului seismic crescut si a problemelor structurale ale cladirilor se pot realiza cu aparatura moderna specifica de scanare si de analizare a caracteristicilor elementelor structurale, urmat de intocmirea unui proiect de consolidare optimal al cladirii tintit pe zonele problematice urmate de un deviz complet de reabilitare.

Consolidarea structurala a cladirilor se poate realiza prin metode minim invazive care nu implica intreruperea activitatilor din interiorul cladirilor afectate.

O reabilitare structurala a unei cladiri poate dura in medie intre 10 si 30 zile in functie de complexitatea proiectului si permite imbunatatirea evaluarii de risc a cladirii intr-un termen foarte scurt..

Cele mai utilizate metode de consolidare structurala si seismica implica urmatoarele activitati de baza:

    -Curatarea elementelor structurale si indepartarea materialelor aflate in faza de dezagregare;   
    -Curatarea armaturilor vizibile pana la luciu metalic si pasivizarea acestora;    
    -Reprofilarea elementelor structurale (Placi, Grinzi, Stalpi, Pereti etc.) pe zona de consolidare, folosind mortare structurale de inalta rezistenta clasa R3 sau R4. Aplicarea sistemelor de consolidare ce constau din elemente de fibra de Carbon, Bazalt, Sticla, Aramid, Otel Inox sub forma de tesatura, placi sau tije prin inglobare cu rasini epoxidice sau materiale compatibile elastomecanic cu structura;
    -La final, sistemele de consolidare se protejeaza impotriva incediilor folosind tencuiala refractara rezistenta la foc clasa REI 180 sau alte materiale cu rol de protectie la temperaturi ridicate.

In urma lucrarilor de consolidare, cladirea va iesi din categoria cladirilor cu risc seismic ridicat, comportamentul acesteia in caz de seism major va fi similar cu a cladirilor moderne construite in conformitate cu normativele de rezistenta aflate in vigoare.

“Desfasurarea activitatilor in cladirile cu risc seismic ridicat poate continua datorita sistemelor moderne de expertizare si consolidare dezvoltate de producatori cu renume international, experti in domeniul consolidarilor care ofera administratorilor de cladiri siguranta in exploatarea cladirilor, evitarea unor incidente in cazul unui eveniment seismic precum si posibilitatea de a folosi imobilele detinute la adevarata valoare.” - a declarat Ing. Rares Barb, Director Vanzari&Tehnic in cadrul companiei specializate pe consolidari structurale BARB SYSTEM SRL

Barb System SRL este o societate specializata in lucrari de consolidari structurale cu peste 50 de proiecte realizate in domeniu in ultimii ani, desfasurandu-si activitatea in domeniul consultantei pentru firme de constructii, antreprenori generali in constructii, firme restauratoare de monumente si cladiri istorice care dezvolta si implementeaza proiecte de:

-Restaurari Cladiri Istorice sau monumente cu valoare de patrimoniu

-Cladiri cu activitate HoReCa

-Reabilitare cladiri de spitale

-Cladiri administrative 

-Cladiri Civile si industriale

-Lucrari de constructii care necesita consolidare structurala

Preevaluarea unui proiect de consolidare este realizata in mod gratuit de catre Barb System SRL pentru companiile care desfasoara acest tip de proiectesi care permite evaluarea costurilor de reabilitate intro-o perioada scurta de timp si fara investitii majore.
            Pentru o cerere de evaluare de consolidare structurala se poate accesa site-ul www.barb.ro sau telefonic la nr. 0742100788.

Primul pas necesar pe care il pot face administratorii sau proprietarii  de cladiri cu risc seismic ridicat este sa se informeze corect despre riscurile la care se expun, sa se informeze la primariile de care apartin despre existenta unor programe destinate reabilitarii cladirilor pe care le detin si care pot sa le ofere accesul la fonduri de reabilitare si sa permita rabilitatea cladirilor cu costuri minime si in cel mai scurt timp.

Despre BARB INNOVATIVE SYSTEMS

SC BARB SYSTEMS SRL
Str. Rapsodiei nr. 14, ap. 43, Cluj-Napoca
https://www.barb.ro
office@barb.ro
Tel.: 0742100788

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/barb-innovative-systems/consolidarea-cladirilor-cu-risc-seismic-ridicat-poate-fi-realizata-rapid-si-economic-folosind-tehnologie-moderna-de-ultima-generatie