BARMANIADA DESEMNEAZA BARISTA ANULUI

BUCURESTI - 24 septembrie 2009

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Barmaniada 2009 – competiția unei noi generații de barmani – prezintă pe 29 septembrie etapa “Barista”!
Competitia - organizată de Barmania și Tonka Soul Café și susținută de Beefeater, în calitate de partener principal – este primul concurs dedicat barmanilor ce cuprinde și o etapă specializată pe cafea, pregătind totodată viitori barista în industria bartending-ului.

BARMANIADA DESEMNEAZA BARISTA ANULUI

Evenimentul, aflat la prima ediție anul acesta, are patru etape de desfășurare, cu specializările de: servire rapidă, barista, mixologie și entertainment. Barmaniada are ca scop motivarea barmanilor aflați la începutul carierei, specializarea lor în domeniu și crearea unei imagini profesioniste a oamenilor din spatele barului.

În cadrul etapei “Barista” – care se va desfășura la Tonka Soul Café începând cu ora 15.00 - vor concura peste 20 de barmani din întreaga țară care își vor dovedi priceperea într-ale cafelei, prin prepararea a două espresso, două cappuccino și – drept probă de creativitate - două cocktail-uri alcoolice pe bază de cafea espresso, acestea din urmă fiind rețete proprii. Pentru a-i pregăti cât mai bine pentru această etapă, Barmania a organizat cu două săptămâni în urmă un training, în cadrul căruia concurenții au aflat ce presupune munca unui barista. Reglarea măcinătorului, atingerea consistenței ideale a cafelei, tehnici de preparare a cremei de lapte pentru cappuccino, servirea și aspectul cafelei sunt numai câteva dintre cunoștiințele de bază în această meserie, pe care ei trebuie să le stăpânească în cadrul competiției. Faptul că espressorul - pus la dispoziție de partenerul Bristot - este unul cu setări manuale reprezintă un test în plus care va stabili gradul de pregătire al fiecărui participant. Evaluarea concurenților va ține cont și de aptitudinile acestora de comunicare cu juriul și publicul pe parcursul preparării, precum și de atitudine și prezentare, atât din punct de vedere al vestimentației cât și al spațiului de lucru.

Pentru maximă acuratețe în ceea ce privește evaluarea concurenților, juriul va fi împărțit în două segmente: tehnic și degustativ și va fi format dintr-o echipă specialiști din domeniu: Mihai Panfil – Președinte Juriu, în calitate de barista, Costin Gache - Interbelic Cocktail Bar, Nimrod Almagor - Bristot și recunoscutul somelier Laurențiu Achim . Aceștia vor evalua concurenții și se vor pune de acord în ceea ce privește câștigătorii. Pe lângă premiile de 400€, 250€ și 150€ acordate finaliștilor în cadrul fiecărei etape, cel mai bun barista va primi cadou un training cu specializare barista, în Italia.

Întrucât competițiile actuale se axează pe barmanii deja consacrați, s-a creat o barieră între aceștia și barmanii din generația nouă, care vin din urmă. De aceea Barmaniada 2009 încurajează barmanii aflați la început, lipsiți de experiența competițiilor naționale sau internaționale. Concursul va fi, pentru aceștia, o rampă de promovare și o ocazie de a-și demonstra priceperea în cadrul unei competiții specializate.

Mai multe informații aflați accesând: www.barmaniada.ro

Despre Barmania Action

Parteneri Barmaniada 2009: Beefeater, Bristot, Marie Brizard, Carsberg, Granini, Caffe&Bar, Gastromedia.
Miruna Sfia
Tel. 0757 086 687

miruna@barmania.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/barmania/barmaniada-desemneaza-barista-anului