CURS DE BARISTA, PENTRU PASIONATII DE CAFEA

BUCURESTI - 8 martie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Între 22—25 martie BARMANIA susține primul curs de barista, pentru cei pasionati de cafea!

Durata: 10 zile
Program: Luni - Joi
Data inceperii: 22 martie 2010

CURS DE BARISTA, PENTRU PASIONATII DE CAFEA

Cursul este sustinut de Mihai Panfil – barista atestat, cu 10 ani de experienta in domeniu si participare la diverse seminarii si traininguri in Anglia, Suedia sau Italia - si se desfasoara intr-un spatiu complet dotat si utilat.
Cursantii vor avea la dispozitie:
-sala de studiu pentru asimilarea notiunilor teoretice
-sala de practica, avand la dispozitie statii individuale de lucru, dotate cu espressoare profesionale.

Modulele atinse de noi pe durata acestui curs cuprind:

•Istoria cafelei – notiuni teoretice, blenduri
•Amestecul si prajirea
•Macinarea si dozarea
•Espressor profesional – utilizare si organizare
•Setari manuale espressor
•Intretinere espressor
•Pasii servirii corecte
•Profil barista

In cadrul cursurilor:
-sunt propuse teme interactive pe baza celor studiate
-sunt incurajate dezbaterile deschise intre cursanti si traineri, pentru aprofundare si sporirea creativitatii.
Cursanții sunt testați la sfârșitul fiecărei zile din capitolul susținut în ziua respectivă, atât pe parte de teorie, cât și de practica. La sfarsit se sustine examenul teoretic si practic din toate modulele atinse pe durata cursului.
Diploma eliberata la sfarsitul cursului: Barista atestat de SCAE.
BARMANIA organizeaza lunar cursuri specializate adresate atat barmanilor incepatori, cat si celor cu experienta, care doresc sa isi dezvolte cunostintele, sa se specializeze si sa investeasca in imaginea lor.
De la cursurile complete de barmani, pana la cele specializate pe mixologie, barista, somelier sau bar manager, sesiunile de training se desfasoara in conditii optime pentru participanti, folosindu-se logistica necesara si mijloace specifice pentru asigurarea unui mediu propice de invatare. Cursantii vor avea la dispozitie o sala de studiu pentru asimilarea notiunilor teoretice si o sala de practica dotata cu statii individuale de lucru si echipament profesional.
Accentul este pus pe invatarea prin exercitiu, respectiv 60% din activitati sunt rezervate practicii. Astfel asimilarea cunostintelor este mai eficienta, asigurand un nivel superior de înţelegere si accentuand legătura dintre cunoştinţe şi experienţa personală.


Despre Barmania Action

BARMANIA organizeaza lunar cursuri specializate adresate atat barmanilor incepatori, cat si celor cu experienta, care doresc sa isi dezvolte cunostintele, sa se specializeze si sa investeasca in imaginea lor.
De la cursurile complete de barmani, pana la cele specializate pe mixologie, flair, barista sau somelier, sesiunile de training se desfasoara in conditii optime pentru participanti, folosindu-se logistica necesara si mijloace specifice pentru asigurarea unui mediu propice de invatare. Cursantii vor avea la dispozitie o sala de studiu pentru asimilarea notiunilor teoretice si o sala de practica dotata cu statii individuale de lucru si echipament profesional.

Accentul este pus pe invatarea prin exercitiu, respectiv 60% din activitati sunt rezervate practicii. Astfel asimilarea cunostintelor este mai eficienta, asigurand un nivel superior de înţelegere si accentuand legătura dintre cunoştinţe şi experienţa personală.Pentru înscrieri și întrebări, ne găsiți la nr.
0757 086 687
www.barmania.ro
www.blog.barmania.ro
office@barmania.ro