Lectie gratuita de tango argentinian si milonga de Sf. Valentin

BUCURESTI - 12 februarie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Clubul de tango argentinian “Barrio de Tango” organizeaza pe data de 14 februarie o lectie gratuita si o serata dansanta (milonga), in cadrul careia va fi si un concert de tango cu Alexandru Nuca (bandoneon) si Horia Preda (chitara). Evenimentul incepe la ora 18.00 cu o lectie gratuita de tango argentinian, urmata de o petrecere cu muzica de tango (milonga).

Lectie gratuita de tango argentinian si milonga de Sf. Valentin


Clubul de tango argentinian “Barrio de Tango” organizeaza pe data de 14 februarie, cu ocazia Zilei Indragostitilor, o lectie gratuita si o serata dansanta (milonga) in “Alma Studio”, B-dul Magheru, nr. 29, etaj 1, de la ora 18:00 la 23.00.

Seara este dedicata atat dansatorilor de tango, cat si celor curiosi sa afle cum se danseaza tangoul argentinian. Cei care vor sa vada atmosfera unei lectii de tango sunt invitati sa participe, timp de o ora, la lectia gratuita de la ora 18.00.

Imediat dupa lectie, va incepe milonga (petrecerea cu muzica de tango), unde intrarea este 20 lei. Muzica aleasa va fi diversa, de la cea clasica – reprezentata de orchestrele din “epoca de aur a tangoului” – pana la cea moderna, cunoscuta sub numele de “tango nuevo” (gen cunoscut in Romania prin formatiile Gotan Project si Otros Aires, care au concertat la Bucuresti).

In cadrul seratei dansante, Alexandru Nuca (bandoneon) si Horia Preda (chitara) vor sustine un concert de tango, spre marea bucurie a dansatorilor de tango, care abia asteapta sa danseze pe bine-cunoscutele piese: “Romance de Barrio”, “Flor de Montserrat”, “Adios Pampa Mia”, “La Cumparsita” etc.

Alexandru Nuca s-a nascut pe 9 ianuarie 1972 in Bucuresti. La varsta de sase ani a primit in dar o chitara de la fratele sau. A cantat in diferite formatii de muzica rock, precum Tectonic, Voltaj, Krypton, a acompaniat solisti, a lucrat ca muzician de studio si ca sunetist sub indrumarea lui Adrian Ordean. In incercarile sale de a gasi un instrument care sa exprime ceea ce simte, a mai cantat la flaut si pian.

In 2004 a descoperit tangoul si instrumentul care reda sonoritatea specifica acestuia: bandoneonul, realizand orchestratia pentru diferite piese de tango. A cantat in diverse formule: bandoneon, contrabas si chitara, la care s-a adaugat si vioara, apoi bandoneon si pian. In perioada 2005-2006, a avut o colaborare cu regretata Anca Parghel, sustinand impreuna o serie de concerte in Bucuresti.

Dansatorii de tango apreciaza cel mai mult formula actuala, alcatuita din Alexandru Nuca (bandoneon) si Horia Preda (chitara), avand succes inca de la debutul din 2006, cand formatia purta numele “Picante”, redenumita ulterior 'Entrega'.

Horia Preda s-a nascut pe 30 decembrie 1977 la Craiova. La cinci ani a inceput sa cante la chitara, iar in timpul liceului a studiat chitara clasica. Lucreaza ca inginer de sunet la un studio, compune muzica electronica, muzica de film si de publicitate.

Va asteptam cu drag, de Sf. Valentin, sa sarbatorim nu numai indragostitii din intreaga lume, ci si pe cei indragostiti de tango!

Petruta si Vlad Constantinescu
Instructori de dans – “Barrio de Tango”
Tel. 0723-935.285
barriodetango@apropo.ro
tango.argentinian@gmail.com
www.barriodetango.ro

Despre Barrio de Tango

Barrio de tango - club de tango dedicat promovarii tangoului argentinian, lectiilor, milongilor si muzicii live. Aici poti intra in contact cu lumea tangoului si chiar sa faci parte din ea. Te asteptam la lectiile noastre pentru te ajuta sa descoperi fascinanta lume a tangoului!
“Barrio de Tango”
Persoana de contact: Petruta Lazar (asociat)
Adresa: Str. Alunului nr. 5C, Bragadiru, Ilfov
tel: 0723935285
barriodetango@apropo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/barrio-de-tango/lectie-gratuita-de-tango-argentinian-si-milonga-de-sf-valentin