CIOCP - CENTRUL DE INFORMARE, ORIENTARE SI CALIFICARE PROFESIONALA

Craiova - 19 iulie 2010

Comunicat tip General in Social

CRAIOVA- 19 Iulie 2010 - CRAIOVA- - La data de 3 august 2009, S.C. Basicra PROD SERV SRL a demarat proiectul „Centru de informare, orientare şi calificare profesională (CIOCP), cofinantat din FSE, Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Axa prioritară 5, DMI 5.1.-„Fii activ pe piaţa muncii în Regiunea Sud-Vest Oltenia!”. Desfasurat pe o perioada de 18 luni, proiectul beneficiaza de un buget de 1366676 lei.


SC Basicra ProdServ SRL derulează proiectul Centru de informare, orientare şi calificare profesională - CIOCP, cofinanțat prin Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul are ca obiectiv general înfiinţarea unui Centru de informare, orientare şi calificare profesională, în vederea creşterii şanselor de ocupare pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, din mediul urban şi rural, prin conştientizarea opţiunilor de dezvoltare profesională pe o piaţă dinamică a muncii şi calificarea în meseria de vopsitor auto a unui grup de 24 de persoane, pentru o mai bună corelare între aptitudinile individuale, potenţialul de muncă şi oportunităţile de pe piaţa muncii şi angajarea a 30% din cursanţi.

Activitatea de calificare în meseria de tinichigiu-vopsitor se derulează în perioada martie – august, fiind urmată de examenul de certificare.

Prin intermediul CIOCP, se centralizează informaţii pentru realizarea unei baze de date cuprinzând cererea de locuri de muncă în meserii specifice domeniului auto, precum și ofertele de angajare ale agenţilor economici; această activitate urmărește identificarea unor locuri de muncă adecvate pregătirii/experienței celor înscriși în baza de date a Centrului.

Această acţiune presupune, totodată, informarea şi orientarea profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Activitate se desfășoară pe baza unei programe de informare şi orientare profesională, structurată în patru module, conţinând etapele principale în alegerea traseului profesional. Partenerul de proiect – Grupul Şcolar ”George Bibescu” – asigură, pe baza unui protocol de colaborare, un program de consiliere profesională (individuală/colectivă), oferit gratuit membrilor grupului-ţintă care doresc/necesită consiliere suplimentară.

În vederea centralizării ofertelor de angajare ale agenţilor economici, au fost încheiate, până în prezent, 20 de protocoale de colaborare diverși operatori economici, pe baza cărora se oferă periodic informaţii privind locurile de muncă disponibile sau sunt orientate către CIOCP persoanele disponibilizate, pentru a beneficia de informare şi orientare profesională.

Despre BASICRA PRODSERV SRL

SC BASICRA PROD SERV SRL este o firma cu capital integral privat, infintata la sfarsitul anului 1997, ce desfasoara ca activitatea principala de Comert cu ridicata al produselor chimice, cu actionariat Romano-Italian si isi incepe activitatea in Ianuarie 1998, cu un numar de doi angajati. Din 2001 firma ramane cu actionariat 100% romanesc si pune accent pe dezvoltarea si reprezentarea brandurilor de renume mondial ( Sikkens – AkzoNobel, Sika, Tesa, Mirka, Lechler, 3M etc.), in toata Oltenia.

Avand puncte de lucru in Craiova, Rm. Valcea, Tg. Jiu si distribuie direct in judetele Olt si Mehedinti, un numar de 15 angajati incheie anul 2008 cu o cifra de afaceri de aproximativ 1,7 milioane euro.

Remarcandu-ne pe toata aceasta perioada ca specialisti in vanzarea de vopsele si accesorii pentru vopsire (auto, industrie, tamplarie, decorative) am decis sa demaram in acest an o Academie de formare profesionala, la cele mai inalte standarde si cu acces la cele mai noi tehnologii in domeniul vopsirii ecologice.

Telefon: 0251 525316,
Craiova, strada Stirbei Voda nr. 9
info@ciocp-oltenia.ro