CIOCP - CENTRUL DE INFORMARE, ORIENTARE SI CALIFICARE PROFESIONALA

Craiova - 3 august 2010

Comunicat tip General in Social

La data de 3 august a.c., S.C. Basicra PROD SERV SRL a demarat proiectul „Centru de informare, orientare şi calificare profesională (CIOCP), cofinantat din FSE, Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Axa prioritară 5, DMI 5.1.-„Fii activ pe piaţa muncii în Regiunea Sud-Vest Oltenia!”. Desfasurat pe o perioada de 18 luni, proiectul beneficiaza de un buget de 1366676 lei.

SC Basicra Prod Serv SRL, în parteneriat cu Grupul Scolar „George Bibescu” din Craiova, derulează cursuri de calificare în meseria de tinichigiu vopsitor auto, autorizate CNFPA, în cadrul proiectulului „Centru de informare, orientare şi calificare profesională – CIOCP”.
Cursurile se adreseză unui grup de 24 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă ce doresc să se califice în această meserie. La finalul cursului, după examenul de certificare, 30% din cursanţi vor fi angajaţi.
În cadrul proiectului a fost înfiinţat şi funcţionează un Centru de informare şi orientare profesională, cu sediul în strada Stirbei Voda nr. 9, unde persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot obţine informaţii sau se pot înscrie într-o bază de date în vederea identificării unui loc de muncă.
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!” în cadrul Axei Prioritare 5 – „Promovarea măsurilor active de ocupare”, DMI 5.1. - „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare” şi se va derula pe o perioadă de 18 luni, beneficiind de un buget de 1366676 lei.

Despre BASICRA PRODSERV SRL

SC BASICRA PROD SERV SRL este o firma cu capital integral privat, infintata la sfarsitul anului 1997, ce desfasoara ca activitatea principala de Comert cu ridicata al produselor chimice, cu actionariat Romano-Italian si isi incepe activitatea in Ianuarie 1998, cu un numar de doi angajati. Din 2001 firma ramane cu actionariat 100% romanesc si pune accent pe dezvoltarea si reprezentarea brandurilor de renume mondial ( Sikkens – AkzoNobel, Sika, Tesa, Mirka, Lechler, 3M etc.), in toata Oltenia.

Avand puncte de lucru in Craiova, Rm. Valcea, Tg. Jiu si distribuie direct in judetele Olt si Mehedinti, un numar de 15 angajati incheie anul 2008 cu o cifra de afaceri de aproximativ 1,7 milioane euro.

Remarcandu-ne pe toata aceasta perioada ca specialisti in vanzarea de vopsele si accesorii pentru vopsire (auto, industrie, tamplarie, decorative) am decis sa demaram in acest an o Academie de formare profesionala, la cele mai inalte standarde si cu acces la cele mai noi tehnologii in domeniul vopsirii ecologice.

Telefon: 0251 525316, Craiova, strada Stirbei Voda nr. 9
info@ciocp-oltenia.ro