BUCURESTI - 6 februarie 2014

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Media / Publicitate

Între 5-18 februarie, numai la Librăria Bastilia, puteţi comanda aceste filme cu 32 de lei, beneficiind de o reducere de 20 % din preţul lor de vânzare. Precomanda dumneavoastră va fi răsplătită cu insigne şi cataloage OWR, o sacoşă de pânză (pentru 2 filme cumpărate) şi un tricou de fete (pentru 5 filme cumpărate), în limita stocului disponibil.

Cinci noi filme în colecţia de DVD-uri “Documentarele One World Romania”

Pentru o karma mai bună!

Cinci noi filme în colecţia de DVD-uri “Documentarele One World Romania”

Filme brici care merită să stea pe raftul dumneavoastră:

VIDEOCRAŢIE de Erik Gandini / OWR 2011

ANATOMIA UNEI PLECĂRI de Șerban Oliver Tătaru / OWR 2013

AURUL TOAMNEI de Jan Tenhaven / OWR 2012

FORTĂREAȚA de Klára Tasovská și Lukáš Kokeš / OWR 2013

ACTUL DE A UCIDE de Joshua Oppenheimer / OWR 2013

Filmele alese vor intra în posesia dumneavoastră, împreună cu a thank you note personalizat, marţi, 18 februarie, ora 19.00, când Alexandru Solomon şi echipa OWR vă invita la proiecţia unui film-surpiză.

Parteneri: Asociaţia One World Romania, Centrul Ceh, CEZ Group, Konrad Adenauer Stiftung, CNC, Pilsner Urquell

Parteneri media: Think Outside the box, Dilema Veche, Radio Romania

ACTUL DE A UCIDE de Joshua Oppenheimer / OWR 2013 Indonezia nu a avut comisii ale adevărului și ale reconcilierii, nici procese sau memoriale pentru victimele crimelor din trecut, așa cum s-a întâmplat în Rwanda și Cambodgia. De-a lungul celor 32 de ani ai guvernului condus de Generalul Suharto, țara și-a cosmetizat istoria printr-o narațiune oficială care a glorificat genocidul anilor 1965-1966, când au fost omorâți aproape un milion de presupuși comuniști. Descris de către autorii săi ca un „documentar al imaginației”, „Actul de a ucide” explorează acest capitol neatins din istoria Indoneziei, invitând un grup de foști „ucigași de comuniști” să refacă acțiunile lor criminale în stilul filmelor care i-au inspirat.

VIDEOCRAȚIE de Erik Gandini / OWR 2011 De 30 de ani televiziunile italiene patronate de Silvio Berlusconi sunt, în mare parte, o oglindă a ceea ce reprezintă personalitatea și dorințele politicianului; telespectatorii sunt subiecții unui experiment media fără precedent, o combinație de politică și divertisment, cu rating de invidiat. Deja exportată în Europa și nu numai, această rețetă de succes este exploatată de către agenții de presă, care fac staruri din oameni obișnuiți, sau de către paparazzi celebri care fac bani de pe urma vedetelor, și întreținută de consumatorii din fața televizorului, care viseaza la ziua în care ei înșiși vor apărea la televizor.

AURUL TOAMNEI de Jan Tenhaven / OWR 2012 Aurul toamnei spune povestea plină de speranță a cinci atleți seniori de diferite naționalități, toți cu vârste cuprinse între 80 și 100 de ani, toți uniți de același țel – dorința de a participa la campionatul World Masters din orașul finlandez Lahti. Un film candid despre dragostea pentru sport și dragostea de viață în general, care include câteva demonstrații remarcabile de voință și curaj în fața vieții, dar și ocazionale momente de nostalgie și melancolie.

FORTĂREAȚA de Klára Tasovská și Lukáš Kokeš / OWR 2013 Fortăreața ne oferă o imagine revelatoare asupra vieții și a lipsei de perspective pentru omul obișnuit din Transnistria. Filmul descrie agonia zilnică, discretă, a acestui parc de distracții comunist, sculptat în ciment și împodobit cu seceri și ciocane. Și totuși, alegerile prezidențiale descrise în film reușesc să pună capăt celor 20 de ani de putere ai lui Igor Smirnov. Va duce oare acest lucru spre o viață mai bună?

ANATOMIA UNEI PLECĂRI de Șerban Oliver Tătaru / OWR 2013 În „Anatomia unei plecări”, regizorul Șerban Oliver Tătaru reface traseul plecării familiei sale din România, la sfârșitul anilor 1980, confruntând – după mai bine de 20 de ani – amintirile membrilor familiei cu privire la țara pe care au părăsit-o. Pe de o parte, aflăm viziunea sumbră a părinților despre o Românie inertă, îngenuncheată de un sistem opresiv. De cealaltă parte descoperim viziunea romantică a unui spațiu aproape paradisiac, populat de entuziasm, prietenii adolescentine și o fericire familială ireversibil pierdută.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bastilia-librarium/cinci-noi-filme-in-colectia-de-dvd-uri-documentarele-one-world-romania