Marketing online vs marketing offline

Drobeta Turnu-Severin - 26 mai 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Media / Publicitate

Bavali Expert va propune sa accesati in siguranta expertiza profesionala a echipei sale in scopul extinderii si intaririi prestigiului afacerii pe care o incepeti sau o aveti deja in desfasurare. Suntem atenti si pregatiti sa analizam in amanunt toate datele pe care ni le ofera site-ul dumneavoastra, sa facem un audit complet gratuit si sa integram cele mai actuale solutii de marketing online, optimizare si promovare SEO pentru motoarele de cautare.

online marketing

online marketing

O afacere de succes are nevoie de solutii de promovare pertinente si profesionale. Astazi ne putem baza pe doua solutii care se axeaza pe aplicarea de strategii diverse in doua medii diferite si anume: marketing online sau marketing offline. Fiecare dintre aceste metode are propriul sau segment de public tinta, insa exista si o zona in care cele doua se intrepatrund atragand atentia ambelor categorii de public aspect ca avantajeaza pe oricare dintre ele.

Specialistii Bavali Expert vor incerca in continuare sa va aduca argumente pentru ambele tipuri de promovari pentru a avea o imagine cat mai clara a ceea ce veti dori sa adoptati pentru a va promova afacerea si pe cale de consecinta sa fie generate vanzari mai mari si cu stabilitate in timp. Punand cateva intrebari descoperim impreuna cum actioneaza cele doua metode de promovare.

Unde si cum se face vizibila promovarea prin marketing online?

Asa cum arata chiar denumirea, termenul online se refera la internet, prin urmare promovarea se va face in spatiul virtual in cadrul site-urilor si a blog-urilor de specialitate (si nu numai), prin platformele de social media, cu ajutorul blogging-ului video, prin e-mail sau newsletter trimis spre abonatii unui anumit segment de interes, prin anunturi online directe si nu in ultima instanta prin continut unic si relevant ce este scris si postat special pentru promovare.

Baza promovarii prin marketing online este chiar site-ul in sine care va trebui sa poarte amprenta unui programator profesionist si care va include in continutul sau procedee specifice de captare a atentiei clientilor inca din prima sa pagina, dar si in paginile secundare.

In acesta situatie prin expertiza profesionala a echipei Bavali Expert aveti sansa de a intra in posesia unui site web care cuprinde toate elementele de marketing online si este deja pregatit pentru a i se putea aplica in continuare o promovare Google eficienta.

Unde si cum se face vizibila promovarea prin marketing offline?

Termenul offline ne indica de la bun inceput ca promovarea se refera la spatiul ce nu are nicio legatura cu reteaua de internet, drept pentru care pentru marketing offline sunt avute in vedere metode care sa poata contracara lipsa unui site web in asa fel incat potentialii clienti sa fie avertizati despre existenta afacerii dumneavoastra, fie ca ea ofera produse sau servicii.

Cel mai des folosit loc pentru promovare offline este spatiul oferit de mass media prin principalele sale forme: televiziunea si radioul. La acestea se adauga posibilitatea variata de tiparire pentru brosuri, flyer, banner, poster, dar si reclamele din presa scrisa.

Ce costuri implica cele doua variante de promovare?

Fiecare dintre cele doua metode au caracteristici distincte in privinta costurilor, iar o analiza rapida arata ca pentru marketing online costurile sunt mult mai reduse in raport cu eficienta rezultatului obtinut. Daca pentru o campanie de promovare online firma noastra aloca clientul unui singur programator care se va ocupa de toate procedurile de promovare, pentru marketingul offline sunt necesare resurse umane multiple care vor lucra de la crearea reclamei dorite pana la ditribuirea si promovarea sa in spatiile amintite.

Impactul asupra publicului tinta este net superior pentru varianta online pentru ca evolutia si interesul accesarii internetului arata ca prezenta online este tot mai mare. In cealalta situatie reclama va fi vizualizata doar de un segment restrans care prefera sa urmareasca televiziunea sau sa asculte radioul, sa citeasca presa scrisa, sau sa fie dispus sa primeasca fizic reclamele tiparite.

 

De cele mai multe ori este util sa lasati experienta sa-si spuna cuvantul atunci cand doriti sa primiti beneficii consistente de pe urma unui suport de promovare online profesionista. Echipa celor de la Bavali.ro stie cum sa lucreze directionat spre tinta, iar rezultatele pe care le-am inregistrat sustin aceasta afirmatie.

Noi suntem pregatiti sa va ascultam, prin urmare contactati-ne, acordati-va un ragaz pentru a sta de vorba cu noi si impreuna vom initia si duce la indeplinire un plan autentic si serios de promovare prin marketing online pentru afacerea dumneavoastra.